BODRUM
Giriş Tarihi : 13-03-2023 05:00

Bodrum Yardımlara Devam Ediyor

Bodrum Kaymakamı Bilgehan BAYAR başkanlığında ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY'ın destekleriyle depremzedelere yapılan yardımlar için yürütülen tüm çalışmalar okul müdürlükleri, muhtarlıklar ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile devam etmekte.

Bodrum Yardımlara Devam Ediyor

Bodrum Kaymakamlığı Bilgehan BAYAR başkanlığında Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde Bodrum Bitez Gençlik Spor Merkezinde giyim ve hijyen malzemesi yardım kampanyası düzenlenmiştir. Müdürlüğümüzce düzenlenen öğretmen, öğrenci ve eğitim yöneticilerimizden oluşan vardiyalı koordinasyon ekibi diğer kurum personelleri ve gönüllü vatandaşlarımız tarafından çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

İlk etapta gönüllüler tarafından gelen ayni bağışlar (Giyim ve Hijyen Malzemesi vb.)

- Tutanakla kayıt altına alınması

- İhtiyaç listelerine göre tasnif edilmesi

- Malzemelerin kolilenmesi

- Kolilerin sitreçlenmesi

- Yardım araçlarına yüklenmesi

- Deprem bölgelerine gönderilmek üzere Valilikçe oluşturulan İl AFAD Müdürlüğüne ulaşımının sağlanması gerçekleştirilip 7 tır ihtiyaçlı bölgelere ulaştırıldı.

- Barınma amaçlı 3 konteyner Gaziantep Islahiye ve Malatya Masti'ye gönderildi.

İkinci etapta Afet bölgesinden İlçemize gelen depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Müdürlüğümüz ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde Bodrum Gençlik Merkezinde 'giyim mağazaları' ve "kayıt büroları" oluşturuldu.

Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Rehberlik ve Psikolojik Danışman öğretmenlerimiz deprem     bölgesinden gelen öğrencilerimizle psikososyal destek programı kapsamında etkinlikler yapmaya başladı. Bodrum Gençlik Merkezinde oluşturduğumuz "Oyun ve Etkinlik Odası"nda Rehberlik ve Psikolojik Danışman öğretmenlerimiz ve Okul Öncesi öğretmenlerimiz psikososyal destek etkinlikleri düzenleniyor. Oyun ve etkinlik odasında okul öncesi öğretmenlerimiz çocuklarımızla eğitsel oyunlar oynanıyor ve çocuklarımıza birer oyuncak hediye ediliyor. Otellerimizde konaklayan okul öncesi öğrenciler tespit edilip kaldıkları otellerde  oyun alanları oluşturuluyor.

Deprem Bölgesindeki Çocuklarımız İçin Çocuk Karavanı

Çocuklarımız için psikososyal destek çalışmaları kapsamında Bodrum Bahçeşehir Koleji destekleriyle hazırlanan 2 konteyner  "Çocuk Kulübü Karavanı'nı"  okul öncesi öğretmenlerimizle birlikte Hatay'a ulaştırıldı.

Afet Bölgesine gönderilmek üzere oyuncak bağışı kampanyası başlatıldı. Bodrum Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesinde toplanan oyuncaklar ilgili yerlere gönderildi.

Afet Bölgesinde, MUĞLA AKUB Ekibi & AFAD Gönüllüsü 10 Öğretmen  Arama, Kurtarma ve Yardım Çalışmalarına gönderildi.

Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz deprem bölgesine gönderilmek üzere  75 adet çocuk ve yetişkin uyku tulumu ve 10 adet çadır yapıldı ve afet bölgesine gönderildi.

Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi iş birliğinde deprem bölgesine gönderilmek üzere, hayırseverlerimizin destekleri ile Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğretmenleri 30 takım  masa ve tabure üretti ve deprem bölgesine gönderildi.

Evini, yazlığını afet bölgesinden gelen misafirlerimizle geçici olarak paylaşmak isteyen vatandaşlarımız, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için kampanya başlatıldı.

Otellerde ve evlerde kalan afet bölgesinden gelen vatandaşlarımıza ziyaretler yapıldı.

Afet bölgesinden gelen otellerde ve evlerde kalan öğrencilerimizin tespit edilip uygun okullara kayıtlarının yapılması için Müdürlüğümüzce öğretmen ve okul yöneticilerimizden oluşan " Mobil Kayıt Komisyonları" kuruldu.

Öğretmenlerimiz afet bölgesinden ilçemize gelen ve okullarımıza kayıt yaptıran öğrencilerimizi evlerinde ziyaret etmeye başladılar.

Afet Bölgesinden gelen öğrencilerimizin okul kıyafeti ve kırtasiye malzemeleri ihtiyaçlarını karşılamak isteyen gönüllü velilerimiz "Her Çocuk Bir Aile" yardım kampanyasını başlattık. Afet Bölgesinden gelen biricik umudumuz sevgili öğrencilerimiz bir aile ile ilişkilendirildi ve velilerin ayni yardım yapması sağlandı.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan BAYAR başkanlığında ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY'ın destekleriyle tüm çalışmalarımız okul müdürlükleri, muhtarlıklar ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile devam etmektedir.

AdminAdmin