BODRUM
Giriş Tarihi : 16-01-2024 15:01

Bodrum Şehitlerimize Dua İçin Dereköy’de Buluştu

Bodrum Şehitlerimize Dua İçin Dereköy’de Buluştu


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen "Şehitlerimize Dua İçin Sabah Namazında Buluşuyoruz" programı kapsamında yurt genelindeki camilerde Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitlerimiz için dualar edildi.
Bu kapsamda Bodrum Müftülüğü tarafından Dereköy Camii’nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşması Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Personel Şube Müdürü Ahmet Akbudak, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Din görevlileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilâvetleri, tesbîhat ve getirilen salavatlardan sonra cemaate hitap eden Müftü İbrahim Kapancı, “Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in “Vatan sevgisi imandandır” hadis-i şerifini aktararak “Bizler anneleri, babaları tarafından askere uğurlanırken arkasından ya 'şehit' ya 'gazi' olursun dualarıyla peygamber ocağına gönderilen asil ve necip bir milletin evlatlarıyız”ifadelerini kullandı.
Kapancı "Hak yolda yürümek bir mücadeleyi gerektiriyor. İlk insandan itibaren başlayan Hak-Batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecek." dedi.
Program Müftü Kapancı tarafından yapılan dua ve akabinde verilen kahvaltı ikramıyla son buldu.

AdminAdmin