Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter açıklamasında “Mustafa Kemal ATATÜRK diyor ki "Kanaatim odur ki, muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak , maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmektir” İşte bu bilinçle; 7 Kasım 1994 Tarihinde kurulan İncirköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadın ortaklarıyla şimdi daha güçlü bir adım atmış durumda. İl Tarım müdürlüğünün destekleriyle köyümüzde Aromatik Bitki müzesi kurulumu, aromatik bitkilerin işlenmesi ve markalaşması, kooperatifin en az iki noktada satış yerlerinin kurulması çalışmaları hızla devam ediyor. Bu süreçte güç birliği ve dayanışma gerektiren bir oluşum içinde bulunmaya, çalışmaların her aşamasında her ortağın gücünü maddi manevi ortaya koymasına ihtiyacımız var. Güvenli gıdaya ulaşmak isteyen dostlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Yolumuz uzun zorlu ancak başarmak imkansız değil. Birlikte başaracağımıza inanıyoruz.. Kooperatifleşmek ve bunu devam ettirmek, üreten köylüye, bölge halkına en önemlisi de ülke ekonomisine tam destek olmak demektir. Başlangıçta yeni ortak olan üretici kadınlarımızla bölgemizin başarılı kadın kooperatiflerini ziyaret ettik. Görerek, sorgulayarak ve inanarak bu oluşuma ortak olmaya karar verdiler. Bugün itibariyle 28 kadın ortağı ile Kooperatifimiz daha da güçlenmeyi planlanmaktadır. Her geçen gün, güvenli gıdaya ulaşmanın zorlaştığı bu dönemde hem aromatik bitki çeşitlerinin işlenmiş kaliteli ürünleriyle hem de köyümüzde bulunan Yerel Tohum Odası ve Fethiye Yerel Tohumlar Derneği'nin çalışmalarıyla ürün çeşitlerini arttırmayı planlıyoruz. Halen İncirköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ürünleri Muğla'da bulunan MELSA mağazasında satılmaktadır.
İncirköy adını aldığı, "incirköy beyazı" dediğimiz incir çeşidiyle markalaşmalıdır. Bunun yanı sıra zeytin, keçi boynuzu, mersin, kekik, adaçayı, lavanta ve daha bir çok çeşidin üretimi, işlenmesi pazara sunulması adamlarına bir an önce geçmek zorundayız. Kooperatif ortakları olarak hem hijyen belgelerimizi hem de Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitim sertifikalarımızı alma sürecimizi tamamladık.
Ayrıca incirköy de Fethiye Belediyesi'nin destekleriyle kurulan dastar atölyesi ve Likya Kadın Kooperatifi'nin kurmuş olduğu keçe atölyesi de köyümüze büyük değer katmıştır. Keçe atölyesi sayesinde köyde koyun yetiştiren üreticilerin her yıl hayvanlarının yünlerini çöpe atmaları önlenmiş olacak. Bu şekilde hem üretici kazanacak hem bilinçli tüketici doğal yün ürünlerine kavuşacak hem de hayvancılık devam etmiş olacaktır. Köyde üreten kadınların becerileri, emekleri, üretimde ki isteklerı kooperatifimizin kısa sürede başarıya ulaşmasını sağlayacaktır. Bu çalışmalarda her türlü maddi, manevi desteği sağlayan Muğla İl Tarım Müdürlüğü'ne, Ünal Yılmaz'a Neşe Avcıoğlu Ercan' a ve bu mücadelede bize inanan güvenen herkese S.S. İncirköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına teşekkür ediyoruz” dedi.