MİLAS
Giriş Tarihi : 03-02-2023 11:30

Beçin Kalesi Hak Ettiği Yola Kavuşuyor

Beçin Kalesi Hak Ettiği Yola Kavuşuyor

Beçin Kalesi Hak Ettiği Yola Kavuşuyor
Milas Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE, Muğla Valiliği YİKOB tarafından yapımı gerçekleştirilen Beçin Kalesi yolunun çevre düzenleme projesi kapsamında yol iyileştirme ve alt yapı yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Milas ilçemizde tarihin ilk çağlarından günümüze dek uzanarak insanlık tarihine tanıklık eden Menteşe Beyliğine başkentlik yapan Beçin Kalesi, Türk şehircilik tarihinin en korunaklı yapılarından biri olma özelliğini koruyan ender antik şehirlerden biridir. Milas'ın güneyinde doğa harikası düz bir platonun üzerinde yükselen, saklı bir hazine olma özelliğine sahip Beçin Kalesi ve ören yerinde, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı desteğiyle kazı ve restorasyon çalışmalarının yanı sıra çevre düzenleme projesi kapsamında yol genişletme ve alt yapı yenileme çalışmaları da devam ediyor.
Milas İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
Kaymakam Böke:’’ 7000 yıllık geçmişiyle Unesco Dünya Mirası geçici listesinde olan, ilçemiz sınırlarında bulunan Beçin Kalesi, sayın valimiz Orhan Tavlı’nın himayelerinde yapılan destinasyon çalışmalarıyla küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde hak ettiği yeri kazanmaya başlıyacaktır’’ dedi.

AdminAdmin