SİYASET
Giriş Tarihi : 20-03-2023 15:41

BAŞKAN VEKİLİ AKDENİZLİ’DEN 21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN VEKİLİ AKDENİZLİ’DEN 21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN VEKİLİ AKDENİZLİ’DEN 21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN VEKİLİ AKDENİZLİ; “DOWN SENDROMLU BİREYLERİN SEVGİLERİ SONSUZDUR”

Seydikemer Belediye Başkan Vekili Bayram Önder Akdenizli, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Down Sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna dikkat çeken Seydikemer Belediye Başkan Vekili Bayram Önder Akdenizli; “Sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Bu nedenle Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Bu durumdan yola çıkarak 21 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan edilmiştir.Dünya Down Sendromu Günü, insanların Down sendromu hakkında daha fazla farkındalık kazanmalarına ve toplumda daha fazla anlayış ve kabul görmelerine yardımcı olmak için önemlidir.

Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamak ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmalıyız. Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğunun farkında olarak istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri bilinmelidir.

Down sendromlu bireylerin de duyguları, sevinçleri vardır. Hayata gülüşleriyle renk katan Down sendromlu bireyler yalan nedir bilmezler, sevgileri saf ve gerçek olduğu kadar aynı zamanda sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, 21 Mart’ın eşit olduğumuzun ve aramızdaki bir sayı farkın ‘fark’ olmadığının anlaşıldığı bir gün olması temennisiyle, Down sendromlu bireyler ve değerli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin