MİLAS
Giriş Tarihi : 24-03-2023 14:51

Başkan Tokat Milas Tohum Merkezini Ziyaret Etti

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas'ın Kırcağız Mahallesi'nde devam eden Milas Belediyesi Tohum Merkezi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tokat, tamamlanan prefabrik yapısından sonra inşaatın son durumunu görmek için ziyarette bulundu.

Başkan Tokat Milas Tohum Merkezini Ziyaret Etti

Başkan Tokat, tohum merkezinin inşaatının hızla devam ettiğini ve kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Tohum merkezinin önemine dikkat çeken Başkan Tokat, "Milas Belediyesi olarak, ata tohumlarının korunması ve gelecek nesillere taşınması için önemli bir adım attık. Ata Tohumlarının kullanımı yaygınlaştırılacağız." dedi.

Başkan Tokat, Kırcağız Mahallesi'nde belediyenin zeytinliğinde ata tohumlarından yetiştirilen fidelerin üretimi için ilk etapta 150 metrekarelik bir sera kuracaklarını da açıkladı. Bu hedefin amacının atalık tohumlarının korunmasının yanı sıra, bölgenin tarımına da katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Başkan Tokat, "Zeytinlikte kuracağımız serada ata tohumlarından üretilecek fideler ile hem bölge tarımına katkı sağlayacağız hem de yöresel tohumların geleceğini güvence altına alınmış olacağız.’’ diye konuştu.

AdminAdmin