MİLAS
Giriş Tarihi : 12-03-2023 15:24

Başkan Tokat: ’’İstiklal Marşımızın 102. Yılı Kutlu Olsun’’

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayışla mesaj yayınladı.

Başkan Tokat: ’’İstiklal Marşımızın 102. Yılı Kutlu Olsun’’

Milli mücadele ve bağımsızlık destanımızın ebedi simgesi, ulusumuzun ortak sesi olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102’nci yıl dönümünü en kalbi duygularımızla kutluyoruz.

Küllerinden yeniden doğmuş bir milletin mensupları olarak kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla düşmana göğüs geren, kanının son damlasına kadar mücadele eden yüce kahramanlara sahip olan bizler için ‘istiklal’ kelimesi çok derin anlamlar taşımaktadır. Bizler için istiklal gökyüzünün mavisi, karış karış toprağımız, kadınımızın saçının teli, çocuklarımızın gülen yüzü, al sancağımız, bir çift mavi gözün ışığıdır.

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” dizelerinde de vurgulandığı üzere tam bağımsız bir Türkiye olma yolunda varını yoğunu ortaya koymuş bir milletin temsilcileri olan bizler, bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbimizin en derinlerinde hissedecek, ortak duygu birliğini sonsuza kadar muhafaza edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

AdminAdmin