GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2023 14:57

Başkan Gümüş Deprem Bölgesinde

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen iki büyük depremlerin ardından depremzedelerin acılarını paylaşmak, yapılan yardımlar ve enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde incelemek üzere deprem bölgesine gitti.

Başkan Gümüş Deprem Bölgesinde

Sabah saatlerinde deprem bölgesine ulaşan Başkan Gümüş ilk olarak Hatay Arsuz ilçesinde Bodrum Belediyesi tarafından kurulan aşevini ziyaret ederek, bölgede bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bir araya geldi. Arsuz ilçesindeki depremzedelerle görüşen ve yapılan yardımlar hakkında bilgiler alan Başkan Gümüş daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte depremin en çok etkilediği Hatay’a geçti.

Hatay’ın Defne ilçesini ziyaret eden Başkan Gümüş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, depremzedeler ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdüren Menteşe Belediyesi ekipleri ile bir araya geldi. Hatay ziyaretinde depremzedelerden bilgiler alan Başkan Gümüş depremin ardından tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu belirterek, “Bugün burada depremin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gördük. Gerçekten tüm Türkiye için çok büyük bir acı.” dedi.

Ziyaretinde bölgeye sevk edilen ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılan Menteşe Belediyesi ekipleri ile görüşen Başkan Gümüş, “Şuan 11 personelimiz, 1 tır, 1 ekskavatör, 2 öncü araç, 1 cenaze aracı, 1 arazöz, 4 kamyon ile birlikte enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye ayrıca 1121 battaniye, 73 ısıtıcı, 2 konteyner, 1 jeneratör ve 1528 hijyen paketi ulaştı. Menteşe Belediyesi olarak elimizden gelen desteği bölge halkına ulaştırmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarına devam edecek. Tarifsiz duygular içerisindeyiz. Depremzedelerle konuştukça yaşanan depremin büyüklüğünü daha çok anlıyorsunuz. ”dedi.

AdminAdmin