GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2024 15:18

Başkan Aksu'dan 19 Mayıs Mesajı

BAŞKAN AKSU “ 19 MAYIS 1919 YANAN BAĞIMSIZLIK ATEŞİ TÜM ANADOLU’YU AYDINLATTI “

Başkan Aksu'dan 19 Mayıs Mesajı


Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Aksu,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Mesajında “ 105 yıl önce 19 Mayıs’ta Samsun’dan vatanın bağımsızlığı için destansı bir mücadelenin başlangıcını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet yâd ediyorum “ diyen Başkan Aksu Atatürk’ün “ Bütün ümidim gençliktedir “ sözüne vurgu  yaptı.
Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Aksu’nun mesajının tamamı şöyle;
Tarih boyunca kurduğu nice devlet ile bağımsızlığını daima sağlamış Türk Milleti’nin, varlığına son vermek isteyen işgalci devletlere karşı gösterdiği destansı mukavemetin en önemli milatlarından biri 19 Mayıs 1919’dur. Başkent İstanbul dahil kadim yurdumuzun işgale uğradığı, Türk Milleti’nin ortadan kaldırılmak istendiği, orduların terhis edildiği bir dönemde Atatürk’ün Samsun’dan başlatarak Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’da karargahlaştırdığı Milli Mücadele sadece Türk Milleti’nin bağımsızlığını temin etmemiş, tüm mazlum milletlere umut olmuştur.
Atatürk’ün böylesi anlam dolu bir tarihi gençlere bayram olarak armağan etmesinde, şüphesiz bu zor günlerin unutulmaması, geleceğe daima aynı bağımsızlık ruhu ile adım atılması gerektiği anlamı yatıyor.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz ecdadımızı rahmet yâd ediyorum.

AdminAdmin