SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 29-06-2023 18:35

BAŞKAN AKDENİZLİ; “TATİLCİLER SAKLIKENT KANYONU’NA AKIN EDİYOR”

BAŞKAN AKDENİZLİ; “TATİLCİLER SAKLIKENT KANYONU’NA AKIN EDİYOR”

 

DÜNYACA ÜNLÜ SAKLIKENT KANYONU'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, Kurban Bayramı tatilinde tatilcilerin akınına uğruyor Yaz sıcaklığından kaçmak isteyen turistler, metrelerce yükseklikteki kaya parçalarının arasından buz gibi suyun aktığı kanyonda serinliyor.

Yaz ayları nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Saklıkent Kanyonu’na, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklamasının ardından yerli turistler de akın akın gelmeye devam ediyor. Hava sıcaklığının oldukça yüksek seyrettiği bölgede serinlemek isteyen tatilciler, Seydikemer’inKayadibi Mahallesi’nde bulunan 18 kilometrelik Saklıkent Kanyonu’na akın etti.

Yoğunluk nedeniyle Saklıkent yolunda uzun araç kuyruğu oluşurken, kanyonu ziyarete gelen tatilciler, araç park edecek yer bulmakta zorlandı. Yoğunluk kanyon girişindeki restoran ve gişelerde de kendini gösterdi. Tatilciler, dik yamaçlarına demir çubuklarla tutturulan 200 metrelik tahta bir köprüyle kanyona giriş yapabildi. Kanyona giriş yapan kimi tatilciler, serinlemek için sıfır dereceye yaklaşan suya girerken kimi tatilciler de çamur banyosu yaptı. Labirent gibi uzanan Saklıkent Kanyonunu keşfe çıkan turistler, gördükleri manzaralar karşısında hayran kalıyor. Saklıkent Kanyonu’na gelen tatilciler, unutulmaz bir tatil anısı biriktiriyorlar.

Saklıkent Kanyonuna ziyarete gelmek isteyen tatilcilerin oldukça yoğun olduğunu belirten Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Yerli ve yabancı turistlerin Saklıkent Kanyonuna olan ilgisi oldukça fazla. Kurban Bayramı dolayısıyla oluşacak yoğunluğa karşı Belediye ekiplerimiz gerekli tedbirleri aldı. Saklıkent Kanyonu, bizim için çok özel. Türkiye’den ve dünyadan binlerce turisti Saklıkent Kanyonunda ağırlıyoruz. Kanyona gezmeye gelen turistler muhteşem doğa karşısında huzur bulup, dinlenebiliyorlar.” Diye konuştu.

AdminAdmin