SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 21-07-2023 21:14

BAŞKAN AKDENİZLİ: “SEYDİKEMER’İN SAĞLIK ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLDİ”

BAŞKAN AKDENİZLİ: “SEYDİKEMER’İN SAĞLIK ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLDİ”

BAŞKAN AKDENİZLİ: “SEYDİKEMER’İN SAĞLIK ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLDİ”

  Seydikemer Devlet Hastanesi; Sağlık Bakanlığı tarafından, B Gurubuna yükseltildi. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, hastanenin yapılmasında ve kategori yükselmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Bu sayede Seydikemer’in sağlık alt yapısı güçlendirildi” dedi.

  Seydikemer’in Gerişburnu Mahallesi’nde 35 bin metrekare kapalı alana inşa edilen; Fethiye, Kaş, Altınyayla, Çameli vb. bölge ilçelerine çözüm sunacak 150 yatak kapasiteli Seydikemer Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından C Gurubu Rolünden B Gurubuna yükseldi.  

  Fethiye, Kaş, Altınyayla, Çameli vb. bölge ilçelerine çözüm sunacak, modern mimari yapısı ve son teknolojiye sahip cihazlar ile geçtiğimiz aylarda sağlık hizmeti vermeye başlayan Seydikemer Devlet Hastanesi’nde 36 adet tek, 22 adet çift yataklı oda yer almaktadır. 31 poliklinik, 4 ameliyathane, 15 yataklı yoğun bakım, 15 yataklı diyaliz ünitesi, 4 adet Doğum Salonu (SDL), 17 adet Müşahede yatağı bulunmaktadır. Hastanede kadın, erkek ve çocuk hastalar için ayrı ayrı muşade odaları yer almaktadır. Açıldığı günden bu yana bölgeye sağlık hizmeti vermeye başlayan Seydikemer Devlet Hastanesi’nin C kategorisinden B kategorisine yükselmesi için önceki dönem AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz büyük mücadele vermişti.

  Konuyla ilgili açıklama yapan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer’imize yeni bir müjde daha vermiş bulunmaktayız. Seydikemer Devlet Hastanesi C kategorisinden, B kategorisine yükseldi. Bu sayede Seydikemer’in sağlık alt yapısı güçlendirildi. Seydikemer Devlet Hastanesi’nin yapılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sn. Dr. Fahrettin Koca’ya, önceki dönem milletvekillerimiz Sn. Mehmet Yavuz Demir’e, Sn. Yelda Erol Gökcan’a, şu anki milletvekillerimiz Sn. Kadem Mete’ye, Sn. Yakup Otgöz’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Ülkemize, Muğla’mıza ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

AdminAdmin