Başkan Ahmet Aras’tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Aras, basının demokrasinin sağlıklı işlemesinde hayati bir rol üstlendiğini vurguladı.
Mesajında basının; halkın doğru, güvenilir ve zamanında bilgiye erişim hakkını güvence altına alan temel kurumlardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Aras, gazeteciliğin toplumun gözü, kulağı ve vicdanı olma sorumluluğunu taşıdığını ifade etti. Bu sorumluluğun ancak eleştirinin bir tehdit olarak değil, demokratik yönetimin vazgeçilmez bir parçası olarak görüldüğü bir anlayışla yerine getirilebileceğini belirtti.
Basın emekçilerinin verdiği mücadelenin yalnızca kendi meslekleri adına değil, toplumun tamamı için bir demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizen Başkan Aras, özgürlük alanlarının genişletilmesinin zorunluluğuna dikkat çekti. Gazetecilerin baskılardan uzak bir şekilde görev yapabildiği ortamların, ifade özgürlüğünün güçlendiği ve hakikatin korunabildiği sağlam bir demokratik zemini oluşturduğunu söyledi.
Uluslararası değerlendirmelere de değinen Başkan Aras, basın özgürlüğü alanında daha ileri adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, basın özgürlüğünün gerilediği bir ülkede ilerlemeden söz etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Özgür, tarafsız ve eleştirel basının hem kent hem de ülke demokrasisi açısından vazgeçilmez bir ilerleme dinamiği olduğunu belirtti.
Başkan Ahmet Aras, mesajının sonunda mesleğini büyük bir emek ve özveriyle, çoğu zaman zor koşullar altında sürdüren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak; sözün özgürce kurulabildiği, eleştirinin değerli kabul edildiği ve çalışma koşullarının iyileştiği bir ortamın güçlenmesi temennisinde bulundu.





































