SİYASET
Giriş Tarihi : 24-11-2023 17:58

Barış Saylak Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Barış Saylak Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı


Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinden istifa eden Barış Saylak, Milas Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu, Ak Parti Milas İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Partililerin ve sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Saylak, “Evime, yuvama geri döndüm. Projelerimiz hazır. Milas’ı hep birlikte mutlu, huzurlu, yaşanabilir bir hale getireceğiz. Yeter artık Milas’ın çektiği” diye konuştu.  
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Ak Parti Milas Belediye Başkan Aday Adaylığı için, 2019 yılından bu yana başarıyla sürdürdüğü Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinden istifa eden Barış Saylak, bugün partisinin ilçe başkanlığında aday adaylığı başvurusunu yaptı. Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatından partililer ile muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla adeta küçük bir mitinge dönüşen aday adaylığı başvurusunda kısa bir konuşma yapan Barış Saylak, eşi Aysel Saylak ile birlikte partililerini selamlarken “Proje ve hizmet belediyeciliği için geliyoruz” dedi. 
Ak Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, Barış Saylak’ın aday adaylığını takdim ederken “2019 yılındaki seçim sonuçlarıyla bölgede tarih yazan ve bugün Milas’ın daha güzel olması hayaliyle mücadelesine dur durak vermeden devam eden kıymetli belediye başkan adayımız Barış Saylak’a çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Milas’ta değişimden yana bir yola çıktıklarını söyleyen Çelik, “Yerel seçimler ideolojilerin değil, hizmetlerin seçimidir. Doğduğumuz, doyduğumuz, çocuklarımızı yaşattığımız gelecek nesillere daha güzel bir Milas için değişimin startını sizlerle birlikte veriyoruz.”diye konuştu. 
İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE 15 YILDA YAPILABİLECEK İŞİ 4 YILA SIĞDIRDIK
Daha sonra hemşehrilerine seslenen Ak Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, 2019 yılında Milas’ta değişim için ilk adımı attıklarını ve müthiş bir sonuç aldıklarını hatırlatarak “Hikayemiz yarım kaldı. Milas’ın hizmetle, gerçek belediyecilikle, proje belediyeciliğiyle tanışmasına çok az kaldı! Daha sonra 11 Kasım 2019’da Milas’ın bir evladı olarak, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü serüvenimiz başladı. Allah razı olsun, Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, dönemin Muğla Milletvekilleri ve teşkilat başkanları bu şerefli ve onurlu görevle bize, Muğla’mızın her noktasında projeleri hayata geçirme ve üreticilerimizin yanı başında olma fırsatını verdiler. Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, büyük depremler, yangınlar sel felaketlerine rağmen son 15 yılda yapılabilecek işi 4 yıla sığdırdık. Muğlalı ve Milaslı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Bu süreçle de gurur ve onur duyuyorum.” dedi. 
“BU ONURLU GÖREVİ BANA ANCAK MİLAS BIRAKTIRABİLİRDİ”
2018 yılında Milas’a hizmet için aday adaylığı sürecinin başladığını söyleyen Saylak, bu sürece vesile olan başta Muğla eski Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan olmak üzere, dönemin il ve ilçe başkanlarına, partililerine, Cumhur ittifakının gönül erlerine ve Milas sevdalılarına teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir tarafa 4 yıldan bu yana adım adım gezdiğim Muğla’da hizmet verirken, diğer yandan belediye başkan aday adaylığımızı uygun gören binlerce gönül dostumuzla bir araya geldik. Bana 4 yıl onurla taşıdığım İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini ancak Milas bıraktırabilirdi. Ben bu kentin çocuğuyum. Benim bu kente borcum var. 1977 yılında okumak için Meşelik’ten Milas’a gelip akrabalarımızın evinde kaldığımız günlerden bu yana hayaldir bu.”
SAYLAK: “BENİM YÜREĞİM SEVGİ VE MERHAMET DOLU”
Milas Belediyesi’nde çalıştığı dönemden, “demokrasi” talep ettiği için Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesislerine sürgün olarak gönderildiği yıllara dek yaşadığı mobbing sürecini de anlatan Saylak, “Benim yüreğim sevgi dolu, yüreğim merhamet dolu. Ben vicdan sahibi insanım. Duyguların insanıyım. Kimseye kin ya da nefret beslemiyorum. 4 yıl boyunca herkese ayrım yapmadan yardımcı olmaya gayret ettim. Yardımcı olabildiklerim oldu, olamadıklarım da. Ben, Cumhurbaşkanımızın bana verdiği yükümlülüğü başım dik, alnım açık yerine getirdim. Şimdi Milas için değişim zamanı geldi. Projelerimiz hazır. Milas’ı hep birlikte mutlu, huzurlu, yaşanabilir bir hale getireceğiz. Yeter artık Milas’ın çektiği, yeter!” şeklinde konuştu. 
Milas’ın çocuklarının daha güvenli, daha huzurlu bir kentte eğitim alması için çalışacaklarını ve bu süreçte devletin 16 bakanı, bir cumhurbaşkanı yardımcısının da Milaslı olacağını söyleyen Barış Saylak, “Ben gemileri yaktım. Geriye dönüş yok. Ben evime geldim, yuvama geldim. Milas’ta olmaktan büyük onur duyuyorum.” diyerek partililerini 25 Kasım Cumartesi akşamı Milas’ta gerçekleştirilecek dayanışma yemeğine davet etti. 

AdminAdmin