GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-04-2023 23:16

Bakan Kirişçi’den Orman Köylülerine Müjde

Orman köylülerine köylerindeki ormanlardan sağlanan gelirlerden pay verileceği açıklandı. Köylüler aynı zamanda odun ve kereste gibi ihtiyaçlarını ise yüzde 70 indirimli fiyattan alabilecekler. Düzenlemeyle köylülerin ormanlarına daha bilinçli şekilde sahip çıkmalarının ve orman yangınlarına karşı daha dikkatli olmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Bakan Kirişçi’den Orman Köylülerine Müjde

Tarım ve orman" class="taglink" title="Orman Haberleri">Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Muğla Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, orman gelirlerinden köylülere pay verileceğini açıkladı.

Yeni düzenlemeyle orman köylüsünün, "Zaten ben de bu ormanın küçük de olsa bir hissedarıyım. Burayı benim daha fazla korumam daha fazla kollamam gerekir" diyeceğini belirten Kirişci, "Biz zaten onların koruduğunu biliyoruz. Ama fazlasını yapabilmelerine imkân sağlayacak bir düzenleme olmuş olacak. Buradan kendilerine gelir aktaracağız. Ormanda kesim yapan arkadaşlarımız sigortalı ise bunların kesmiş oldukları ürünleri yüzde 5 daha yüksek fiyattan alacağız. Böylelikle de onların sosyal güvenceli olmalarını teşvik edeceğiz" dedi.

Kirişci, orman köylülerinin odun ve kereste ihtiyacını devletten maliyetinin yüzde 70 altında alabileceğini de sözlerine ekledi.

AdminAdmin