MİLAS
Giriş Tarihi : 02-04-2023 22:46

Bakan Kirişçi Tarım Fuarını Ziyaret Etti

Bir dizi programa katılmak için Muğla’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi Milas’ta düzenlenen 14. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında sektör temsilcileri ve üreticiler ile bir araya geldi.

Bakan Kirişçi Tarım Fuarını Ziyaret Etti

Sektör temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlarla sohbet ederek stantları gezen Bakan Kirişci, ürünler hakkında bilgi aldı.

Fuar ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, "Fuarlar hem fuara katılanlar hem de fuarı ziyaret edenler açısından çok kıymetli buluşma alanlarıdır. Fuarlar, katılım sağlayan firmalar olarak emsallerine göre hangi düzeyde olduğunu değerlendirebileceği eşsiz bir fırsat alanlarıdır aynı zamanda iyi bir sosyalleşme, ekonomik faaliyetlerin mukayese edilme alanıdır” dedi.

Ülkemizin ve bölgemizin yerel markaları olduğunu, yerel markaları sahiplenmenin önemli olduğunu vurgulayan Kirişci, "Yerelden kalkınma modeli bizim için çok çok önemli. Bir şehrin kendine yeterliliği çok daha önemli. Nasıl ülkelerin kendine yeterliliği önemli ise ilin de kendine yeterliliği hatta ilçenin de kendine yeterliliği önemli. Bunu bir prensip haline getirmemiz lazım. Kendimiz için önce üretmemiz, kendimize gıda, beslenme, barınma, her anlamda mutlaka üretim yapıyor olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Muğla'nın bütün ilçeleriyle bu yönde örnek olduğunu ve çok sayıda ürün çeşitliliğinin bulunduğunu dile getiren Bakan Kirişçi, bunun Türkiye ve dünyaya da örnek olması gerektiğini söyledi.

14. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında gıda, tarım ve hayvancılık sektöründeki son teknolojik gelişmeler de sergilendi. Ziyaretçilere, yeni ürünler ve hizmetler hakkında bilgi verildi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye fuar ziyareti sırasında Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, kurum müdürleri siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti.

AdminAdmin