BODRUM
Giriş Tarihi : 04-05-2023 10:38

Bakan Ersoy Bodrum’da Küdür Mera Şenliğine Katıldı

Bodrum’un İçmeler mahallesinde yapımı tamamlanan İçmeler İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı için Bodrum ilçemize gelen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen Küdür Mera Şenliği’nin açılışına katıldı.

Bakan Ersoy Bodrum’da Küdür Mera Şenliğine Katıldı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kesin korunacak hassas alan ilan edilen ve mera vasfı kazandırılan Yarımada’da, çocuklar için uçurtma etkinliği düzenlendi, çeşitli ikramlar yapıldı, katılımcılara sebze fideleri dağıtıldı.

Küdür Merası Şenliği’nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Küdür’ün gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgili önünde hiçbir engel kalmadığını belirterek “Bu şenliğin gerçekleştiği Küdür Yarımadası ve Yaylası benim çok iyi bildiğim bir yer. 2018 yılında bölgeyi detaylıca inceledik. 33 yıl önce yapılmış tahsisler vardı. İlk etapta burada yaptığımız incelemelerin ardından tahsislerin iptalini gerçekleştirdik. Böylece Küdür’ün gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgili önündeki en büyük engel kaldırılmış oldu” dedi.

Hem meranın mera olma özelliğini korunması, hem fidanların, fidelerin dikilmesi, hayvancılığın önünün burada tekrar açılmasının doğru adımlar olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, yapılan çalışmalar için Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın da gerekli adımı attığını ve Küdür Merasının Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çevre koruma alanı ilan edildiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gerekli bütün koruma adımları da atılmış oldu. Sürdürülebilirlik sadece koruma amaçlı değil yöre halkının yörenin ürünlerinin gelecek nesillere aktarılması da sürdürülebilirlik konseptinin bir parçası” dedi.

Sürdürülebilir yaşam anlayışı kapsamında Türkiye'nin çok önemli adımlar attığını anlatan Ersoy, geçen yıl Paris Anlaşması'na imza atıldığını dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu kapsamda sürdürülebilir turizm adına turizm sektöründe sürdürülebilirlik sertifikasyon kuruluşu ile 3 yıllık bir protokol imzaladıklarını vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, "Bakanlığımıza bağlı tüm konaklama tesisleri 3 yıllık bir program dahilinde toplam 42 kriteri yerine getirdikçe tesisler sürdürülebilirlik belgesi alacaklar. Çağımızda sürdürülebilirlik her şeyin önünde. Ekosistemin yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve protokol üyeleri ile şenlik alanını gezerek çocuklar ve aileleriyle sohbet etti.

Şenlik alanında yapılan çalışmaları da inceleyen Ersoy, emeği geçenlere teşekkür etti.

Küdür Mera Şenliği kapsamında, çocuklara yönelik eğlenceli oyun ve etkinlikler düzenlendi, yazlık sebze fidesi dağıtılarak ikramlarda bulunuldu. Şenliğe, Bodrum’da bulunan depremzede çocuklar ve aileleri de katıldı.

AdminAdmin