MİLAS
Giriş Tarihi : 17-03-2023 06:35

Bafa Gölü Eski Manzarasına Kavuşuyor

Yaz aylarında etkili olan kuraklık nedeniyle suların çekildiği Bafa Gölü'nün, yağışlarla eski haline dönmeye başlaması, çevre sakinleri ve balıkçıları sevindirdi.

Bafa Gölü Eski Manzarasına Kavuşuyor

Yazın kurak geçmesinden dolayı suların çekilmesiyle adeta can çekişen göl, son zamanlarda yağan yağmurlarla eski günlerine dönmeye başladı.

Kapıkırı Mahallesi muhtarı Necmettin Mekeci, yağışlarla gölün eski haline gelmeye başladığını ve yaz aylarında görülen kuraklığın ortadan kalktığını söyledi. Kurak bir sezon geçirdiklerini ve bu durumdan Bafa Gölü'nün de etkilendiğini belirten Mekeci, "Söke Ovası'nda sulama olduğu için yazın Bafa Gölü'ne su verilemedi. Yağmur ve Büyük Menderes Nehri'nden beslenen Bafa Gölü'nde buharlaşmanın da etkisiyle sular çekildi. Ama son yağışlarla normale dönmeye başladı. Yağışlarla göl dolmaya başladı ve yaz aylarında görülen kuraklık ortadan kalktı." dedi.

Mekeci: ‘’Yağışlar bu şekilde devam ederse daha da iyi olacaktır. Bölgemizde kooperatife bağlı ortalama 100'den fazla teknede balıkçılık yapılıyor." diye konuştu.

AdminAdmin