AZERBAYCAN
Giriş Tarihi : 14-12-2022 11:27

Azerbaycan Dışişleri: "Ermeni tarafının iddialarının hiçbir dayanağı yoktur"

Azerbaycan Dışişleri:

 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın 13 Aralık tarihli Şuşa-Laçın yolundaki son durumla ilgili Azerbaycan tarafını suçlayan ve varılan anlaşmalar çerçevesinde yükümlülükleri tahrif eden asılsız açıklamasını şiddetle reddediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın Azerbaycan tarafını Laçın yolunu kapatmakla ve üçlü bildiriyi ihlal etmekle suçlaması üzerine Azerbaycan tarafından remsi cevap verildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Bu, ikiyüzlülükten başka bir şey değildir" denildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Laçın yolunun kapatılması ve bölgede yaşayan Ermenilerin insani kriz tehdidiyle karşı karşıya kalması iddialarına gelince, Laçın yolu Azerbaycanlı protestocular tarafından değil, Azerbaycan topraklarında geçici olarak konuşlanan Rus barış güçleri tarafından kapatıldığını belirtiyoruz.

 

Azerbaycan tarafı, topraklarımızda yaşayan tüm Ermenilerin insani ihtiyaçlarını karşılamaya hazır ve Ermeni tarafının iddialarının hiçbir dayanağı yoktur.

Ermenistan tarafı, Azerbaycan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açıklama ve eylemlere son vermelidir." 

AdminAdmin