FETHİYE
Giriş Tarihi : 01-11-2022 15:19   Güncelleme : 01-11-2022 15:27

Ata’yı Anma Satranç Turnuvası düzenlenecek

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilciliği tarafından Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği’nin katkılarıyla Fethiye 10 Kasım Ata’yı Anma Satranç Turnuvası düzenlenecek. Etkinliğe katılım için son başvuru tarihinin 4 Kasım Cuma olduğu belirtildi.

Ata’yı Anma Satranç Turnuvası düzenlenecek

 

 

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilciliği tarafından Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği’nin katkılarıyla Fethiye 10 Kasım Ata’yı Anma Satranç Turnuvası düzenlenecek. Etkinliğe katılım için son başvuru tarihinin 4 Kasım Cuma olduğu belirtildi.

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Fethiye 10 Kasım Ata’yı Anma Satranç Turnuvası organize edilecek. 5-6 Kasım tarihleri arasında, 4 kategoride gerçekleşecek faaliyet için başvuruların başladığı kaydedildi. 8 Yaş ve Altı, 10 Yaş ve Altı, 12 Yaş ve Altı ile Açık kategorilerinde düzenlenecek aktiviteye; Çalış Plajı’nda bulunan Wooden Stage Restoran (Kerim Hotel) ev sahipliği yapacak.  

 

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın ile Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, konu hakkında basın açıklaması yaptı. İlçe Temsilcisi Sayın ve Dernek Başkanı Ay, turnuva hakkında genel bilgiler aktardılar. Bunun yanında her kategoride dereceye giren ilk üç sporcuya kupa ve madalya, 4.-10. sırada bitiren sporculara ise madalya takdim edilecek.

 

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın yaptığı açıklamada, “Çalış’ta resmi turnuvalarımızdan birisini gerçekleştireceğiz. Bu konuda ise uygun bir salon bulamamıştık. Bu konuda ise Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay bize yardımcı oldu. Bu sayede Wooden Stage Restoran’da güzel bir turnuva gerçekleştireceğiz.  Bu turnuva Çalış’ta bir ilk olacak. Fethiye 10 Kasım Ata’yı Anma Satranç Turnuvası için büyük çaba gösterdik. Kupalarımızı ise özel hazırlattık. 4 kategorilik bir grup olacak. 8 yaş altı, 10 yaş altı, 12 yaş altı ve açık. 7’den 70’e herkes katılabilir. Bu turnuvalarla Fethiye’nin adını duyurmak istiyoruz. Spora ilginin artması için çalışıyoruz. Fethiye bu turnuvalarda bir numara. Kasım ayında 3 turnuvayı birlikte gerçekleştireceğiz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay açıklamasında, “Satrancı ve satranç oynamayı seven birisiyim. Geçtiğimiz süreçte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı organizasyona yönetim kurulunda destek vermiştik.  oynamayı çok seven bir kişi olarak satrancımın bu kadar geliştiğini Fethiye de ilk defa duydum. Biliyorsunuz yeni nesil çok sabırsız. Satranç çocuklarımıza sabretmeyi de öğreten bir oyun. Çalış Plajı’nda böyle bir turnuva önerisi geldiğinde memnuniyetle kabul ettik. Etkinliğin yapılacağı yer sahile yürüme mesafesinde. Dernek olarak da sporun her branşına destek vermeye çalışıyoruz. Fethiye 10 Kasım Ata’yı Anma Satranç Turnuvası programına ev sahipliği yapacak olmanın da gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin