TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 25-10-2023 10:47

Anadolu Yayıncılar Derneği Filistin davasına destek olan 500 gazeteci ile ortak bir bildiri imzaladı.

Anadolu Yayıncılar Derneği Filistin davasına destek olan 500 gazeteci ile ortak bir bildiri imzaladı.

Anadolu Yayıncılar Derneği Filistin davasına destek olan 500 gazeteci ile ortak bir bildiri imzaladı.

Dernek Başkanı Sinan Burhan basın toplantısı düzenleyerek imzaladıkları bildiri hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Burhan’ın açıklamaları şu şekilde:
İsrail 75 yıldır Filistin halkına zulmediyor. Filistin halkı açlık, susuzluk altında inliyor. Çocuklar ölüyor kadınlar ölüyor. Dünyayı yönetenler adeta kör ve sağırlar. Batılı medya suskun. İsrail'in yaptığı soykırımı görmezden geliyor.
Dünyanın jandarması olan ABD İsrail'in katliamını destekliyor.
Siyonist sermaye batı medyasını esir almış durumda. İsrail medyası Filistin'de bir karartma uyguluyor.
Bu noktada biz 500 gazeteci bu zulme hayır diyoruz.


500 ulusal ve yerel gazeteci Filistin halkının sesi olmak için bu bildiriye imza verdiler. Bizler İsrail halkına düşman değiliz. İsrailli çocuklar da kadınlar da değerlidir. Bizler Siyonist soykırıma karşıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın, Recep Tayyip Erdoğan İsrail'in zulümlerine "one minute" demişti. Yiğitçe bir duruş ortaya koymuştu.
Bizlerde vicdanlı Türk medyası olarak İsrail medya ambargosuna "one minute" diyoruz. Sesi kesilen Filistin halkının sesi olacağız. Son olarak bizlere her daim destek olan Cumhurbaşkanımızın özel kalem müdürü Hasan Doğan Bey'e teşekkür ediyoruz. Kendisi eski radyocu olduğu için bize her zaman destek veriyor. Ayrıca İletişim Başkanımız Fahrettin Altuna’da teşekkür ediyoruz.
İşte bildirim metnimiz.
İSRAİL SOYKIRIMINI DURDURUN!
1948 yılında kurulan İsrail'in Filistin topraklarındaki uluslararası hukuka aykırı eylemleri artarak devam etmektedir.
Filistin toprakları 75 yıldır işgal altındadır. Bu süre içerisinde maalesef kan, göz yaşı, katliam eksik olmamıştır.
Bugünlerde ise İsrail Devleti soykırım yapmaktadır.
İşgal ve katliamlara sessiz kalan ve katliamların son bulması için çaba göstermeyen ülkeleri hem tarih hem vicdan sahibi halklar yargılayacaktır.
İsrail'in Başbakanı Netanyahu, dünyanın gözleri önünde işgal ettiği Filistin topraklarında soykırım gerçekleştirmekte ve savaş suçu işlemektedir.
Netanyahu yargılanmalıdır.
ABD Başkanı Biden Soykırım ve savaş suçuna ortak olmaktan derhal vazgeçmelidir.
Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde İsrail Gazze için 'topyekün abluka' kararı alarak elektrik, su, gıda ve akaryakıt tedarikini keserek insanlık suçu işlemiştir. Buna bir son verilmelidir.
İsrail hastane, okul, cami, kilise gibi masum sivillerin bulunduğu yerleri yoğun bombardıman altına alarak binlerce sivilin hayatını kaybetmesi ve bir o kadar da sivilin yaralanmasına sebep olmuştur. Bu saldırılar açıkça bir soykırımdır.
1949 Tarihli Cenevre Sözleşmeleri ihlal edilmiştir. Sivil yerleşim yerleri bombalanarak yapılan saldırılarda kadın çocuk demeden insanlar katledilmiştir. Uluslararası örgütler hemen harekete geçmelidir. Yeryüzü insanlığın ortak malıdır. Dili, dini, ırkı fark etmeden tüm insanlık Filistin'in yanında olmalı ve Filistin devleti kurulmalıdır.
İslam ülkelerinin liderleri halklarının tepkilerine kulak vermelidir.
Batı emperyalizmine karşı, Siyonizm'e karşı İsrail terörüne karşı, yapılan soykırıma karşı, ortak tavır almalı batının çıkarlarına hizmet etmemelidir.
Bu mesele sadece Müslümanları ilgilendirmemektedir. Kudüs, ilahi dinler yani Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam açısından kutsal bir şehirdir. Dünya barışı, ancak tüm kültürlerin, ilahi dinlerin ve halkların böylesi kutsal bir şehirde bir arada olması ile mümkündür.
Bu vahşetin, soykırımın durdurulması için Birleşmiş Milletlerde veto yetkisine sahip 5 daimi ülke, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Fransa, Birleşik Krallık harekete geçmelidir. İslam Konferansı Teşkilatı savaşı durdurmak için gerekirse askeri müdahale seçeneğini masaya taşımalıdır.
Bir başka önemli nokta ise Batı Medyasının ikiyüzlü tavrıdır. Katliamı yapan İsrail olunca sesleri çıkmamaktadır. İsrail yanlısı küresel reklam şirketleri Batı Medyasını kontrol altına almıştır. Bizler vicdanlı 500 gazeteci Filistinli mazlum insanların sesi olacağız.
Öte yandan İsrail halkı inancı ve kültüründen dolayı hedef olmamalıdır. Bizler hiçbir din ya da millete düşman değiliz. Masum İsrailli çocuk ve kadınlar da bizim için değerlidir. Hatta sağduyulu Yahudiler de bizim insanlık adına paydaşımızdır.
Bizler, onlarca yıldır süren bu işgale ve soykırıma karşı duranların safında yer alıyoruz.
Halen devam eden bu soykırıma, İsrail terörüne, insanlık suçu olan saldırılara ve hukuk ihlallerine "DUR" diyoruz.

"Filistin halkının sesi biz olacağız"
Burhan sosyal medya üzerinden de hashtag çalışması yaptıklarını ve İngilizce olarak da bu bildirinin Amerika Birleşik Devleri başta olmak üzere 5 ülkeye gönderileceğini kaydetti.

KAYNAK: MHA

AdminAdmin