YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 23-03-2024 16:51

Alim Karaca : Fethiye’de Bilinçli Seçmenler Yaşıyor

Alim Karaca : Fethiye’de Bilinçli Seçmenler Yaşıyor

 

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala, halk buluşmaları kapsamında Kızılbel’de vatandaşlarla biraraya geldi.

Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen, Demokrat Parti Muğla İl eski Başkanı, tecrübeli siyasetçi Erdal Eroğlu, CHP İlçe Örgütü yöneticileri, CHP’li Meclis üyeleri ve üye adayları ile çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu halk buluşmasında Alim Karaca,  belediye olarak son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.

Topluluğa hitaben kısa bir konuşma yapan Demokrat Parti Muğla İl eski Başkanı Erdal Eroğlu, eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı kastederek sert sözler sarf etti.

Erdal Eroğlu : Satmayan, Sattırmayan, Yemeyen, Çalmayan Alim Karaca’ya Destek Verin

Eroğlu konuşmasında; “Ben CHP’li değilim. Demokrat Partiliyim, eczacıyım. Ama 31 Mart’ta sevdiğim kardeşim Alim Karaca sandıktan yine galip çıkacaktır. Yusuf Çaylı’dan Behçet Saatcı’ya kadar hepsiyle beraber zamanında siyaset yaptım, hepsi yanımızda yetişti.

Ben Demokrat Partili Erdal Eroğlu olarak, belediyenin imkanlarını ona buna peşkeş çekmeyen, Fethiye’nin rantını ona buna satmayan, sattırmayan, yemeyen, çalmayan Alim Karaca’ya destek veriyorum. Likya Otelini, yat limanını ona buna peşkeş çekenlere, Fethiye belediyesinin 18 uygulamasından çıkan arsalarını ihalesiz biçimde birilerine satanlara oy vermeyin!” dedi.

Karaca : Fethiye’yi 81 Vilayetten Gelen Dostlarımızla Paylaşıyoruz

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca ise konuşmasının başında; “Özellikle son birkaç gündür sürekli bize saldıran bir aday var. Çok çirkin bir seçim kampanyası yürütüyor. Ama ne yaparsa yapsın, korkunun ecele faydası yok!” ifadelerini kullandı.

Karaca daha sonra; “Biz ise sadece işimizi yapıyoruz, bunu yaparken de kimseyi ayrıştırmıyoruz. Fethiye’yi 81 vilayetten gelen dostlarımızla paylaşıyoruz. Projelerimizi de onlarla birlikte üretiyoruz. Projelerimizi hayata geçirirken de onlarla birlikte oluyoruz. Açılışlarımızda, törenlerimizde de onlarla birlikteyiz. Fethiye’yi herkesle paylaşıyoruz. Ben hayatım boyunca hiç kimseyi herhangi bir nedenden dolayı ayrıştırmadım.

Siyasetçiler olarak bizim sizi germeye, üzmeye hakkımız yok. Ben geren tarafta bugüne kadar hiç olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Bugüne kadar pek çok seçim kampanyası gördüm ama şu son birkaç gündür olanlar gibi bir propaganda şekli görmedim. Bu kadar yalan dolan, iftiralar… Dedikoduyla, iftirayla siyaset olmaz. Sen ne yaparsan yap, bu halk seni o koltuğa bir daha oturtmayacak.

Fethiye’de Bilinçli Seçmenler Yaşıyor 

Fethiye’de çok bilinçli seçmenler yaşıyor. Artık o yaptıklarının modası geçti. İnsanlar işe bakıyor, ne yapıldığına bakıyor. Biz geçen 5 yılda ekonomik krizlere, depremlere, pandemiye, etrafımızı saran 79 müfettişe rağmen mazeret üretmeden Fethiye tarihinde 5 yıl içinde yapılan en fazla hizmeti ürettik. Tüm bu çalışmalar sırasında aleyhimde bir tek dava açılmamış. Yargıda bir tek dosyam yok. 

Sanki savaşa gider gibi bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Sadece bir seçime gidiyoruz. Bu çirkinliklere gerek yok. Elinizde bir tane belge varsa, verin mahkemeye, benim siyasi hayatımı bitirin. 

Ben size iki çeşit broşür getirdim. Birinde 5 yıl içinde yaptıklarımız var, diğerinde 5 yıl içinde yapmayı planladıklarımız var. Bunları konuşalım, bunları yarıştıralım. Devletimiz, Muğla Büyükşehir Belediyemiz, özel şirketler ve hayırseverler ile beraber Fethiye’ye neler vermişiz, bunları konuşalım. Yapamadıklarımızı neden yapamamışız, nasıl yapabiliriz, bunları tartışalım. Ama çirkin siyaset yapmayalım.” dedi.

“Belediye 4 Yıldır Yattı” Diyen Adayın Bir Tek Önergesi Bile Yok

Alim Karaca ayrıca konuşmasının bir kısmında “Belediye 4 yıldır yatıyor” diyen Ak Parti adayı Muhammet Kökten’e cevap verdi.

Karaca; “İktidar partisinin belediye başkan adayı Sayın Muhammet Kökten son konuşmalarından birinde “Fethiye Belediyesi 4 yıldır yatıyor” demiş. Bizim 5 yıldır görevde olduğumuzdan bile haberi yok! 

Bu lafı söyleyen Muhammet Kökten 5 yıl boyunca 63 defa olağan oturum yapan Belediye Meclisi oturumlarının tam 20 tanesine hiç lütfedip gelmemiş. 63 toplantının 20’sinde Muhammet Kökten yok! Geldiği oturumlarda ise Fethiye için 1 tane bile önerge vermemiş.

Kendisinin işinin gücünün olduğu Ölüdeniz’de biz sadece 5 senede Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 860 milyon TL’lik yatırım yaptık. Sizler evinizde otururken, biz 45-50 derece sıcakta Hisarönü’nün, Ovacık’ın altyapısını bitirebilmek için gece gündüz çalıştık. 121 kilometrelik altyapı hat çektik. Bölgenin altyapısını üstyapısını bitirdik. Ölüdeniz gibi turistik bir yerde otellere tankerlerle su çekiyorlardı. Otellerin suyunu verdik. Biyolojik arıtma ve derin deşarj yapıldı. 

Büyükşehir Belediyesi İle Birlikte Dev Yatırımlar Yapacağız 

Tüm anketlere göre, Muğla Büyükşehir Belediyesini yine CHP, hem de 15-20 puan farkla kazanıyor. Fethiye’yi de biz kazanıyoruz. İki uyumlu belediye olarak Fethiye’ye yine çok büyük yatırımlar kazandıracağız. İmar, kanalizasyon, içme suyu, otogar, spor kompleksi gibi büyük yatırımların hepsini Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapacağız.

Önümüzdeki dönem için planladığımız en büyük yatırımlardan birisi, Salı pazarının olduğu yere katlı otopark yapacağız. Oradan da ilçe merkezine ücretsiz ring seferleri düzenleyeceğiz.Trafiği hafifletmek için hem Ölüdeniz Faralya tarafında, hem de yarımada tarafında alternatif yollar açmak için hazırlıklarımızı tamamladık. 2 tane akıllı kavşak yaptık, 6 tane daha yapacağız.

Belediye olarak Kızılbel’den tahsil ettiğimiz vergi 0 TL. Yani 1 TL bile almamışız buradan. Ama Fethiye Belediyesi olarak Kızılbel’e 9  milyon TL’lik yatırım yapmışız. 

Köye giren yolun genişletilmesini Muğla Büyükşehir Belediyesi programına biz dahil ettirdik ve yol genişletildi. Şimdi de burada çok büyük bir kilit parke çalışmasına başlıyoruz. İnşallah ikinci dönemimizde büyük aksilikler yaşamayız da, bu miktarı çok daha yukarılara taşırız.” dedi.

Ben Hayal Satmam  

Karaca; “Ben gördüğünüz gibi, yaptıklarımı ve yapabileceklerimi anlatıyorum. Bazıları gibi “Belediye Hastanesi açaçağım” diyemem, bunun için izin alamazsınız. “Emeklilere 5000’er TL vereceğim” diyemem, Fethiye Belediyesi’nin böyle bir böyle bütçesi yok. “Deniz taksi çalıştıracağım” diyemem, bu yetki Büyükşehir’de, ilçe belediyesinin böyle bir yetkisi bulunmuyor. O yüzden hayal satanlara inanmayın.” diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin