SİYASET
Giriş Tarihi : 04-10-2023 14:29   Güncelleme : 04-10-2023 16:32

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete'den Açıklama

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete'den Açıklama

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete'den Açıklama

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete yurtlarda barınan öğrenciler için bir açıklama yaptı. Milletvekili Kadem Mete yurtlara başvuran öğrencilerin tamamının Gençlik Spor Müdürlüğü’nce barınma ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.  Mete,  Depremde de 6 bin 463 vatandaşa yuva olan yurtlarımız artık öğrencilerimizin hizmetinde dedi.

“MUĞLA’YA BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN TAMAMI YERLEŞMİŞTİR”

Türkiye’nin dört bir yanındaki Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarımız deprem anından itibaren sadece gençlerimizin değil, bütün milletimizin de yurdu, yuvası oldu.

Muğla en çok depremzede barındıran illerin arasında yer alırken, barınmayla birlikte yurtlarımız birer lojistik merkezi olarak, özellikle milyonlarca kap yemeğin pişirildiği, dağıtıldığı, servis edildiği mekânlar olarak da milletimize hizmet etti. Bu süreçte yurtlarımızda 6 bin 463 depremzede vatandaşımızı barındırarak temel ihtiyaçlarını giderildi.

 

“MUĞLA’DA GSB YURTLARIMIZA YERLEŞTİRME ORANI YÜZDE 100”

Milletvekili Mete Başvuruda bulunan öğrencilerin tamamının yurtlara yerleştiğini belirterek şu ifadelerde bulundu.

 

“Muğla’daki GSB Yurtlarımızda 7 bin 550 kız, 6 bin 337 erkek öğrenci olmak üzere toplam 13 bin 887 kapasite ile öğrencilerimize hizmet verilmekte.

Merkez ilçe Menteşe’de toplam 10 bin 902 kapasiteli 5 adet yurdumuzla, Fethiye’de 2 yurdumuzla, Milas ve Ortaca’daki yurtlarımızla birlikte Muğla’da 9 yurdumuzla toplam 14 bine yakın kapasiteyle öğrencilerimize hizmet edilmekte.

Bunun yanında öncelikle turizm bölgesi olan Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere yurt olmayan ilçelerimizde öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Bodrum ilçemizde otel kiralama yapılmış, Marmaris ilçemizde ise MSKÜ uygulama oteli ile öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları karşılanmıştır.

 Ula ve Yatağan ilçelerimizdeki öğrencilerimizi merkez yurtlarımızda, Seydikemer’deki öğrencilerimizi Fethiye’deki yurtlarımızda, Dalaman ve Köyceğiz’deki öğrencilerimizi Ortaca Yurdumuzda barındırmaktayız.

 

METE : “YURT YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Tüm bunların yanında yurtlarla ilgili Bakanlığımızın yatırımları da devam ediyor.

Menteşe’de 1.350 kişi kapasiteli, içerisinde spor salonu bulunan 3. Etap yurdumuzun inşaatı %9 seviyesinde olup, Bakanlığımız tarafından ikmal ihalesi 10 Ekim 2023 tarihinde yapılacaktır. Yurt olmayan ilçelerimizde ise yatırım çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Bizim gençliğe ve eğitime verdiğimiz önem asla ama asla azalmayacaktır. Önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur.  Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve gençlerimizin müzelere tiyatro ve sinema gibi kültürel etkinliklere ücretsiz veya indirimli girebilecekleri GENÇ KART’ın,  hatlarına yüklenecek olan internet paketlerinin ve telefon veya bilgisayar alımında yapılacak olan indirimin hayırlı olmasını diliyorum.

MUĞLA ARTIK BİR EĞİTİM KENTİDİR.”

Yapılan onlarca yatırımlar ,ilimizi ve üniversitemizi tercih eden binlerce gencimizle Muğla’mız artık bir eğitim kentidir. Bu dönem Muğla’mıza gelen  gençlerimize hoş geldiniz diyorum.

Yeni eğitim öğretim dönemimizde tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. İl Müdürlüğümüze, çalışanlarımıza da kolaylıklar diliyorum.

AdminAdmin