MUĞLA
Giriş Tarihi : 24-02-2023 17:18

Afet Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında kamu kuruluşları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Afet Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Afet Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Muğla Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı İsmail Soykan, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Vali Yardımcısı Murat Sarı, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Zahide Altınok, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Sosyal Etüt Proje Müdürü ve İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdür V. Özden İşler, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Osman Toprakçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Baki Gencel, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül, Tarım ve Orman İl Müdür Yard. Enver Aydın, Türk Kızılay Muğla İl Merkezi Başkanı Şadi Pirci katıldı.

Toplantıda kurum müdürleri tarafından yaptıkları çalışmalar bugüne kadar yapılan yardımlar, bölgeye giden personel ve ekipmanlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Vali Orhan Tavlı, 11 ili etkileyen depremler sonrasında ülke genelinde büyük bir yardım seferberliğinin başladığını ve devam ettiğini söyledi.

Tavlı, nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan çeşitli yardım kampanyalarına destek verebileceklerini söyledi.

Tavlı, evini kaybeden vatandaşlarımıza kendi evlerine kavuşana kadar sıcak yuvalar kurmak amacıyla AFAD tarafından “Evim Yuvan Olsun” kampanyası başlatıldığını, bu kapsamında kullanmadığı evi olan vatandaşların ister bedelsiz tahsis ederek ister indirimli fiyatla kiraya vererek depremzede ailelere destek olabileceklerini ifade etti.

AdminAdmin