MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-02-2023 14:53

Adıyaman’da 35 Bin Kişiye Yemek Hizmeti

Adıyaman’da 35 Bin Kişiye Yemek Hizmeti


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) personeli ve öğrencileri depremin ardından Adıyaman’da yemek hizmeti verdi. 
Muğla Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğr. Gör. Adnan Acar, Öğr. Gör. Şeyhmus Demircan, Öğr. Gör. Vedat Göller, Öğr. Gör. Ali Arda Durmaz, Öğr. Gör. Ahmet Bayraktar, Öğr. Gör. Hacı Reşit Yılmaz’ın girişimleriyle 10 bin kişiye verilen yemek hizmeti; Ortaca Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Selma Atabey ve 8 MSKÜ öğrencisinin destekleriyle günlük 35 bin kişiye çıkartıldı.
3 öğün olarak hazırlanan yemekler, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin araçlarıyla kent merkezi ve köylere ulaştırıldı.
Muğla MYO Öğretim Görevlisi Vedat Göller depremin ardından Rektörlüğe ve Valiliğe müracaat ettiklerini, gerekli izinleri aldıktan sonra yola çıktıklarını söyledi. Gönüllü olarak depremzedeler için yemek üretmek istediklerini anlatan Göller, "Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği olmak üzere yemeklerimizi çıkarmaya başladık. Öğle ve akşam yemeği 30 bin kişi, kahvaltı 5 bin kişi olmak üzere toplam 35 bin kişilik yemek üretimi yaptık. Mutfağımız günde 16-17 saat kesintisiz çalıştı." dedi.
Deprem bölgesinden dönen ekiple bir araya gelen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu zamanda yardıma koşan öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin