EĞİTİM
Giriş Tarihi : 06-09-2022 14:31

ABA programı 1. yılını tamamladı

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) programını geçen yıl bünyesine dahil etmişti. Uygulamanın birinci yıl dönümü dolayısıyla Elit Nursel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi.

ABA programı 1. yılını tamamladı

 

 

 

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) programını geçen yıl bünyesine dahil etmişti. Uygulamanın birinci yıl dönümü dolayısıyla Elit Nursel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi.

 

Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) Programı Kurucusu Prof. Dr. Binyamin Birkan, danışmanlar, eğitmenler ve ailelerin katıldığı organizasyonda birinci yıl dönüm dolayısıyla pasta kesildi. Öte yandan ikinci yıl için sözleşme de imzalandı.

 

Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar yaptığı açıklamada, “Bir yıl önce ABA programı ile çalışmalarımıza başladık. Tüm dünyada ve Türkiye’de bu programın kurucusu Prof. Dr. Binyamin Birkan hocamız aramızda… Bugün itibariyle birinci yılımızı tamamlamış olduk. Bu gururla sizlerin karşısındayız” dedi.

 

Prof. Dr. Binyamin Birkan açıklamasında, “Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Otizmli çocukların hayatını güzelleştiren bu kurumun yöneticisi, eğitmen arkadaşlarımıza ve danışmanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Otizmin görülme sıklığı hızla artıyor. Dünyada her doğan 44 çocuktan birisi otizm tanısı alıyor. Bu endişe verici bir durum. Dünyanın her yerinde otizmle karşılaşıyoruz. Yarım asır önce nadir hastalıklardan birisiydi. Tıbben bir şey yapamıyoruz. Otizmi tedavi eden tıbbi bir yaklaşım bugün yok. ABA uygulamaları ile dünyada en bildiğimiz metot. Bir yıldır bilgilerimizi Fethiye ABA Merkezi’nde paylaşıyoruz. Düzenli olarak danışman arkadaşlarımız İstanbul’dan geliyor ve programları hazırlıyorlar. En yeni ve en güncel teknikleri burada uyguluyorlar. Devamında sonuçları değerlendiriyorlar. Şunu gördük, bir yıl içinde iyi yol alınmış. Çocuklar için çok doğru programlar geliştirilmiş. Burada canla başla çalışan bir ekip var. Otizmli çocuklar dünya standartlarında hak ettiği eğitimi alıyor ve büyük faydalar görüyor. Ailelerle görüşüyoruz, onlar da almış oldukları eğitimden oldukça memnunlar. Eğitmenler de uygulama konusunda yeterli ve güler yüzlüler” ifadelerini kullandı.

 

Öğrenci velilerinden Semra Coşkun, “2 yaşında bir oğlum var. Bir yaşındayken sosyal anlamda bir takım yetersizlikleri olduğunu fark ettim. Bununla ilgili önlem almak için bir takım araştırmalar yaptım. Fethiye’de eğitim kurumlarını incelerken, Nursel Özdemir Eğitim Kurumları ile karşılaştık. ABA programı hakkında araştırmalar yapmıştım, burada karşılaşınca mutlu oldum. Kendimizi şanslı hissettik. Mart veya Nisan ortası gibi eğitimlerimize başladık. Şu an çok olumlu gelişmeler olduğunu fark ediyorum. Bunun yanında oğlumun fiziksel yetersizlikleri de vardı. Yürümesi biraz gecikti. Geçiş hareketlerini yapmakta zorlanıyordu. Onları da tamamladık. Yine kurumumuzdan fizik tedavi aldık. Şu anda aldığımız sonuçlardan memnunum. Çok ciddi adımlar atıldı” diye konuştu.

 

 

AdminAdmin