MİLAS
Giriş Tarihi : 29-04-2023 18:05

A Plus Zeka Oyunları Milas Sınavları Yapıldı

A Plus Zeka Oyunları ülke geneline veren olan temsilcileri ile zeka oyunları eğitimleri, yarışmaları ve hayalleri üretmek üzere hizmet veren kurum Türkiye Finalleri için Muğla'da finallere kalan dokuz öğrenci için Milas'ta sınav düzenlendi.

A Plus Zeka Oyunları Milas Sınavları Yapıldı

A Plus Zeka Oyunları Muğla temsilcisi Gülter Artan, yaptığı açıklamada, zeka oyunlarının öğrencilerin yaratıcı düşünme, problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştirdiğini belirtti. Bu nedenle zeka oyunlarının eğitim sistemi içerisinde daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti.

Gülter Artan yaptığı açıklamada: ‘’ Milas Artan Dikkat Zeka sahibi eğitmeni kurucusu ve akıl zeka oyunları eğitmenliği aynı zamanda öğrenci koçuyum. Bu yıl ilki düzenlenen A Plus zeka oyunları yarışmasının Türkiye finallerini Muğla temsilcisi olarak Milas'ta gerçekleştirmekteyiz. Bu tip yarışmalarda çocuklarımızın daha çok yer alıp daha fazla deneyime sahip olmasıydı amacım burada temsilci olmam da ki amaç bu oyunlar kağıt kalem oyunları üzerine bugün yapılacak olan yarışmamız kağıt kalem oyunları üzerine sudoku ve türevleri ile yapılacak. Yarışmamız için Muğla’nın çeşitli ilçelerinden bilsemlerinden okullarından ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz gelecek onlarla 90 dakikalık deneme tarzında optiklerde kitapçıklarla Türkiye'nin her yerinde aynı başlayıp aynı anda bitecek şekilde yarışmamızı gerçekleştireceğiz.

Akıl ve zeka oyunları üzerine bilgi vermek istiyorum. Akıl ve zeka oyunları kanıtlanmış olan IQ seviyesini 10-15 puana kadar yükseltilebilen oyunlardır. Doğru oynandığı takdirde. Ülkemizde en çok bilinen satranç akıl zeka oyunu olarak uzantısal zekayı etkiler fakat diğer akıl zeka oyunlarında özellikle ve kağıt kalem akıl zeka oyunlarının da şu anki sınav sistemimizde çocuklara çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili bilinçlenme ve gerek velilerimiz gerek öğretmenlerimiz tarafından katılımların bundan sonraki yıllarda artmasını temenni ediyorum.’’dedi.

AdminAdmin