“Cazgır” diye bir tabir vardır, güreş severler bilir, er meydanına çıkan güreşçileri tanıtır, adlarını, özelliklerini izleyenlere aktarır.
Genelde şu ifadeler kullanılır "İki yiğit çıktı meydane ikisi de birbirinden merdane."
Cazgırın bir görevi de izleyenleri coşturmaktır.
Futbolda ise bunu yapan kişiye “anonsçu” denir.
Karşılaşma öncesi takım kadrolarını sayar, gol olunca futbolcunun ismini anons eder, görevi ise taraftarı coşturmaktır, tıpkı “cazgır” gibi.
Konuyu çok uzatmadan Galatasaray’ın “anonsçusu”na getireyim.
Galatasaray’da anons yapan arkadaş değişti. Her işin ehli, iyisi makbuldür, bir topluluğa hitap ediyorsanız insanları sıkmamak, sinir uçlarıyla oynamamak gerekir.
Fakat bu değişim sonrası taraftar yeni “anonsçu”yu sevmedi, sevemedi.
Hatta bu durumu Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Üyesi Reşit Ömer Kükner ağabey de fark etmiş ve sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı “Galatasaray'da dokunulmazlığı olan iki kişi var: erkek basketbol takımı koçu Zvezdan Mitroviç ile ASY anonsçusu. Ne kadar başarısız olurlarsa olsunlar oyna devam”
Daha önceki anons yapan arkadaş Murat Karpuz’du. Kendisi neden ayrıldı diye Ömer ağabeye sordum.
Ömer Ağabey de neden ayrıldığını bilmiyor. Bilinen bir şey varsa o da şu anki anonsçu arkadaşla bu iş daha fazla yürümez.
Taraftar da bu durumdan rahatsız.
Bu arada Murat Karpuz’la ilgili eşinin rahatsızlandığı ve babasının da vefat etmesi üzerine ayrıldığını bir yorumda okudum. Ne kadar doğrudur bilmiyorum.
Serdar Cemal Hoca
İNFAK VAKTİ
Akın Tezel
Milletvekillerinin Görevi Nedir
Serap'la Tatlı Sert
Muğla’da Hesaplaşma Dili Siyaseti Zehirler
Cemal Demirtaş
Bir Oğuz Vak'ası
YUSUF POLAT
Osimhen işi çok uzadı
Murat Mallı
Fethiye Deprem Tehlikesi Altında: Turizm Mi, Güvenlik Mi?
ERHAN DARGEÇİT
TBMM kapanmamalıdır
Hatice ATAMAN
YEMEKLERDEN SONRA UYUYORSAN DİKKAT! İNSÜLİN DİRENCİN OLABİLİR.
DR.İSMAİL TEKPINAR
HER FERT POTANSİYEL ENGELLİ ADAYIDIR
Hakan'ın Kalemin'den
Sevgili Dostlar...