MİLAS
Giriş Tarihi : 20-08-2023 15:35

Yeni Milasspor Tartışmaları Gündemden Düşmüyor

Yeni Milasspor Tartışmaları Gündemden Düşmüyor

Yeni Milasspor Tartışmaları Gündemden Düşmüyor

Yeni Milasspor’da, geçtiğimiz günlerde Milas Aşkıdil Akarca Toplantı Salonunda yapılan olağanüstü genel kurul toplantısındaki tartışmalar kamuoyunun gündeminden düşmüyor.

Daha önce yapılan toplantı ile soruna çözüm arayan Başkan Tokat, Milas Belediyesi Beçin Gençlik Spor Kulübünün genel kurulla Milas Belediyesi Milasspor olması ile bulunan çözüme rağmen atılan bu adıma, “düne kadar neredeydiniz. Bu süreci sabote etmekten başka birşey değil” diyerek tepki gösterdi.

Yeni Milasspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına Yeni Milassporlu üyelerin katılımı oldukça yoğun oldu.

Mevcut yönetim kurulu üyesi Baykal Çetin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, gündem maddeleri gereği Yeni Milasspor Kulübü üyelerinin kulüp ve kulübün icraatlarıyla ilgili olarak yaptıkları konuşmalarıyla devam etti.

Bazı konuşmacıların hararetli konuşmaları toplantının alevlenmesine neden oldu.

Kürsüye çıkan konuşmacılar kulübün eski başkanı kulubü mahkemeye verdi sözleri sonrası salonda izleyiciler arasında sesler yükselmeye başladı. Önceki döneme ait başkanın ve yönetim kurulunun deftersiz kayıtsız şekilde yönetildiği iddiasında bulunarak Milasspora gönül verdiğini iddia eden şahıslar işte akıllı telefonlardan sosyal medyadan ahkam keserek haksız eleştirilerin yalan olduğu söylemesi üzerine izleyicilerden ‘’Ne yani biz bunları söylemiyecek miyiz, gözümüzü kulağımızı mı kapatacağız’’ sözleri salonda hareketli saatlerin yaşanmasını kıvılcımlandırdı.

İzleyiciler arasından bir kişinin ayağa kalkarak yürümesiyle ‘’ Ben kimseyi eleştirmiyorum sadace kulubün iyi bir yerlere gelmesini ve iyi olmasını istiyorum’’dedi.

Bu sözler üzerine Milas Belediye Başkanı oturduğu yerden kalkarak; ‘’Madem kulübün iyi olmasını istiyordunuz neden kulübün otobüsü satılırken sen nerdeydin. Nerdeydiniz yoktunuz. Ama ben burdaydım ve mücadele ediyordum. Herşey bittikten sonra çıktınız ortaya. Bir şeyleri sabote etmek için çıkıyorsunuz ortaya. ‘’dedi.

Yeni Milasspor’un eski kulüp başkanlarından biri olan ve olağanüstü genel kurulda Yeni Milasspor’un yeni sezondaki yönetimine talip olan Cenker Çetin yaptığı konuşmasında, konuşmacıları sükunete davet ederek; “hepimizin ortak sorunu Yeni Milasspor’dur” dedi.

Cenker Çetin; “birbirimizi kırmaya hiç gerek yok, konuşarak çözümlenmeyecek bir meselede yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Yeni Milasspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmasıyla gündeme imzasını atan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yeni Milasspor Kulübünün mahkeme sürecinin devam etmesi ve kulübün tescilinin yapılamaması nedeniyle, kulübün geleceğine sekte vurduğunu söyledi.

Başkan Tokat, Yeni Milasspor’un yeni sezonda lige katılabilmesi ve geleceğinin belirlenmesi adına 12 Haziran’da Milas spor camiasını toplantıya davet ettiğini belirterek, yine bu salonda toplandıklarını vurguladı.

O gün toplantıda Yeni Milasspor’un geçmişte başkanlığını yapmış isimler ve yöneticiler de vardı. Ancak hiç kimse kürsiye çıkarak, Yeni Milasspor için birlikte neler yapabilirizi anlatmadı. Sonrasında gelişen süreçte, 2 ay boyunca hiç kimse yanıma gelmedi ve kulübümüzün yönetiminde birlikte hep beraber neleri yapabileceğimizi bizimle paylaşmadı.

O günkü toplantıda Beçin Gençlikspor Kulübü başkan ve yönetimi, Milas’ın futbolda başarılı olması ve Milas’ın üst liglerde mücadele edebilmesi için Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor olan isimlerinin Milas Belediyesi Milasspor olması konusunda her kolaylığı gösterdiler.

Biz de Milas Belediyesi olarak bu oluşumu benimsedik ve oluşumu gerçekleştirdik.

Yeni Milasspor’un bir üyesi olarak, kuruluşundan bu yana Yeni Milasspor’a hem kulüp üyesi hem de fahri başkanı ve Milas Belediye Başkanı olarak destek oldum ve olmaya da devam ettim.

Ancak ne hikmetse biz Milas Belediyesi Milasspor oluşumunu gerçekleştirdikten sonra sosyal medya yoluyla bizleri karalama kampanyası başlattılar.

Bizim Yeni Milasspor Kulübünü sahiplenmediğimiz konusunda paylaşımlar yaptılar. Oysa geçen sezon ve önceki sezonlarda kulübün lige katılabilmesi için gereken maddi destekleri yaptık. Futbolcular paralarını alamadıkları için maçlara çıkmayacaklarını söylediler, yine onların paralarını ödeyerek, takımın ligde kalmasını sağladık.

Milas Belediye Başkanı olarak, kulübün başkanıymış gibi Milasspor’un mağduriyet yaşamaması için gereken her şeyi yaptık.

Şimdi bizleri Yeni Milasspor Kulübünü sahiplenmediğimiz iddia edilerek, sosyal medya yoluyla suçlamalar art arda gelmeye başladı.

Acaba Yeni Milasspor Kulübünü daha farklı nasıl sahiplenebilirdik. Ben hakkımızda çıkan bu söylemlerin art niyetle yapıldığını düşünüyorum. Ve bugün yapılan bu olağanüstü genel kurulun usulsüz olduğunu bir kez daha tekrarlıyorum.

Hiçbir zaman Yeni Milasspor Kulübünü sahipsiz bırakmadık. Yine ilerleyen zamanlarda kulüple ilgili hukuki sürecin nasıl devam edeceğini tam olarak bilemiyorum.

Ancak Milas’ın futbol yoluyla başarılı bir şekilde temsil edilmesi için, üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Milas’ı temsil eden tüm spor kulüplerine yeni sezonda başarılar diliyor ve hepinize beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.”

Başkan Tokat’ın konuşması sonrasında sosyal medya yoluyla bir video yayınlayarak, Yeni Milasspor’un yeni sezonda lige katılması için kulübün yönetimine talip olduğunu söyleyen, kulübün eski başkanlarından Cenker Çetin kulüp yönetimi için listesini divana sunmayacağını belirtti.

Divan Başkanı Avukat Ozan Güngör, Yeni Milasspor Kulübünün Olağanüstü Genel Kurulunun sona erdiğini belirterek, kulüple ilgili hukuki sürecin nasıl devam edeceği konusunun önümüzdeki günlerde netleşebileceğini söyledi.

Divan Başkanı Ozan Güngör, şuan ki mevcut şartlarda Yeni Milasspor’un 2023-2024 spor sezonunda lige katılamayacağını vurguladı.


 


 

AdminAdmin