FETHİYE
Giriş Tarihi : 01-12-2022 09:54

Yeni Dünya Düzeni anlatıldı

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği, Fethiye Ziraat Odası ve Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği organizesinde “Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye”  konulu konferans düzenlendi.

Yeni Dünya Düzeni anlatıldı

 

 

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği, Fethiye Ziraat Odası ve Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği organizesinde “Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye”  konulu konferans düzenlendi.

 

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’ndaki programda konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Gazeteci Banu Avar ile Araştırmacı Yazar Gazeteci Ramazan Kıvrak konuşmacı olarak yer aldı. Gerçekleşen etkinliğe Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan konferans ilgiyle izlendi.

 

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter’in sunumuyla gerçekleşen organizasyonda ilk konuşmayı Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit yaptı. Başkan Karayiğit konuşmasında, “Fethiye tarımının gelişmesi ve çiftçilere destek olmak için yerel tohum çalışmalarına destek vermekteyiz. İlçemizde yerel ve atalık tohumlar ile tarımsal üretim çalışmaları yapan Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ile ortak çalışmalar yapmaktayız. İlimizde ve ilçemizde tarımın gelişmesi için yapılan tüm çalışmalara destek vermekteyiz. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Milli ekonominin temeli ziraattır, tarımdır.’ Tarımda bağımsız olmak ve dışa bağımlılıktan kurtulmak zorundayız” dedi.

 

Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak konuşmasında Yörük kültürünün temelinde doğa ile iç içe yaşamak olduğunu ifade etti. Kıvrak; Yörüklerin toprağı işleyen ve doğa dostu bir millet olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılık ile ilgili Yörük gelenek ve göreneklerini anlattı.

 

Araştırmacı Gazeteci Yazar Banu Avar; yeni dünya düzenini izleyicilere anlattı. Gazeteci Yazar Avar konuşmasında, “Her şey ikinci dünya savaşından sonra başladı. Amerika Birleşik Devletleri dünyayı paylaşım işini İngiltere’nin elinden devir aldı. Paylaşım işi artık yaşadığımız zamanda dünyayı ele geçirme işine dönüştü. ABD önce dünya devletlerini kendi kurduğu örgütlerine bağlamak ile işe başladı. Bu örgütler NATO, Birleşmiş Milletler ile İMF’dir. Türkiye’de oynanan çeşitli siyasi oyunlar ile bu kuruluşlara üye edildi. Üye olmayan devletlerin yönetimleri ele geçirildi. Ele geçirilemeyenler ise Yugoslavya örneğinde olduğu gibi parçalandı ve bölündü. O ülkelerde askeri darbeler yapıldı, siyasi partiler kuruldu. Ülkelerin yönetimlerine yabancı danışmalar sokuldu. Şimdi de bu plan aynı şekilde devam ediyor” dedi.

 

Konuşmasını sürdüren Avar, “1990’da Sovyetler Birliğinin çökmesinden sonra süreç hızlandırıldı. Bu gün yaşadığımız dünyada Ukrayna, İsveç ve Finlandiya gibi birçok ülke NATO’ya girme yarışında olduğu görmekteyiz. ABD’nin sırada ki hedefi ise Rusya’dır. Putin, Rusya’sını üçe bölecekler. Batı Rusya, Avrupa’ya komşu olan kesimdir. Sibirya ve Rusya’nın ortası ve Doğu Rusya. Bu arada en büyük hedeflerden birisi de Çin olmaktadır. Yabancı basına sızan Pentagon’daki raporlardan öğrendiğimize göre Çin’i eğer 2030’a kadar durduramazsak çok büyük sıkıntıya gireceklerini ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Araştırmacı Gazeteci Yazar Banu Avar konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Şimdide madalyonun askeri değil de öteki tarafından bahsetmek istiyorum. Küresel emperyalizmin 3 hedefi var. Bunlar enerji kaynaklarını, gıda ve tarım üretimi ile su kaynaklarını ele geçirme projesidir. Tüm dünyadaki doğal gaz, petrol ve hepsi olmak üzere enerji kaynakları ele geçirilecek. Birinci hedefleri bu. İkinci hedefleri ise çok şaşırtıcı gıda kaynaklarını ele geçirme planı. Dünyadaki tüm ekilebilir arazileri ve su kaynaklarını kendi şirketleri vasıtasıyla ele geçirmeyi planlıyorlar. Gıda üreten ülkeleri de yani tarım ve hayvancılık üretimi yapan ülkelerde de üretimi durdurmayı ve yok etmeyi planlıyorlar. Örnek vermek gerekirse Ukrayna tarım ülkesidir. Gıda kaynaklarını ele geçirdikten sonra da dünyayı açlık krizinin içine sokacaklar. Hem pandemide başaramadıkları insan neslini yok etme planını uygulayacaklar hem de tek tip insan ve tek tip gıda planını gerçekleştirecekler. Uzun yıllar sürecek açlık krizinden sonra buğday, mısır ve soyadan ürettikleri tamamen GDO’lu tek tip gıdayı dünyaya sürecekler. Bu gıda ile insanları istedikleri gibi yönetecekler ve de insan ömrünü kısaltarak, bilmediğimiz birçok hastalıkla ölümüne yol açacaklar. Küresel emperyalizmin amacı tek tip insan ve tek tip gıdadır. Afrika’da bunların yaşanmış örnekleri var.

 

Bunun yanında finans piyasasını tamamen ele geçirecekler. Zengin ülkelerin altın kaynaklarını kurutacaklar. Zaten amaçları dünyayı tek bir devlet ile yönetmek. Kültür, ırk, din gibi tüm kavramları yok edecekler. Bu işi de ülkelerin eğitim sistemlerini ele geçirerek veya yönlendirerek yapmaya devam ediyorlar. Ben siyaset üstü yaptığım araştırmaları sizlerle paylaşıyorum. Olacak olanları anlatmaya geldim. Ülkeme ve insanlığa yön vermek isterim. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi hedefimiz tam bağımsızlık olmalıdır.”

 

AdminAdmin