YATAĞAN
Giriş Tarihi : 24-03-2023 14:45

Yatağan Zeytin Gözlü Çocuk İle Daha Yeşil

Yatağan ilçesinde, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla, Zeytin Gözlü Çocuk Projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yatağan Zeytin Gözlü Çocuk İle Daha Yeşil

Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya'nın katılımıyla kullanan etkinliğe, bölge halkı ve öğrencilerin de yoğun ilgisiyle karşılandı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen Zeytin Gözlü Çocuk Projesi Final Programında konuşan Kaymakam Kılıç, ormanları koruma ve yeşil alanların korunması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Kılıç, "Ormanlarımız, doğamızın vazgeçilmez bir bölgesi. Ormanlarımızın korunması ve ağaçlandırılması, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya için hayati önem taşıyor. Bu nedenle, her fırsatta ormanlarımızı koruma ve yeşil alanlarımızı artırmak için duyarlı olmamız çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya da konuşmasında, Yatağan ilçesi olarak ormanların korunması ve ağaçlandırılması için birçok projeye imza attıklarını ifade etti. Kaya, "Yatağan ilçesi olarak ormanlarımızı korumak ve yeşil alanlarımızı artırmak için birçok projeye imza attık. " diye konuştu.

Programın ardından, Zeytin Gözlü Çocuk Projesi kapsamında dikilen fidanları toprakla buluşturdu. Etkinliğe katılan öğrenciler, fidan dikimin yanı sıra doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları ve çeşitli oyunlarla da eğlenceli bir gün geçirdiler.

AdminAdmin