SİYASET
Giriş Tarihi : 02-11-2023 15:25

Toklu “Belediye Başkanı Aday Adayı Olanlar Meclis Üyesi Olmamalıdır”

Toklu “Belediye Başkanı Aday Adayı Olanlar Meclis Üyesi Olmamalıdır”

Toklu “Belediye Başkanı Aday Adayı Olanlar Meclis Üyesi Olmamalıdır”
CHP Fethiye Belediye Başkan aday adayı Mustafa Toklu; “Belediye başkanı aday adayı olanlar meclis üyesi olmamalıdır.  Ayrıca bir siyasi partiden belediye başkan aday adayı olan bir insan gösterilmediği takdirde başka bir siyasi partiden belediye başkanı adayı olmaya hakkı yoktur.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Fethiye Belediye başkan aday adaylığını açıklayan Fethiye’nin tanınmış, başarılı siyasetçilerinden ve sevilen iş insanı Mustafa Toklu; gazetemize açıklamada bulundu. Aday adayı Mustafa Toklu; kamuoyuna belediye başkanı aday adaylığı süreci ile ilgili de mesaj verdi.
“BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI BELEDİYE MECLİSİNE GİRİŞ ŞEKLİ OLMAMALIDIR”
Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Mustafa Toklu “Ben belediye başkanı olarak daha iyi hizmet yaparım veya belediye başkanı olursam daha iyi hizmet ederim” diyen bir insan yarın sen benden daha iyi hizmet yapabiliyormuşsun, hadi buyur arkadaş başkan adayı sen ol,  beni de meclisine al, diyemezsin. Bu halka hakarettir.  Belediye başkanlığına aday adayı olan insanların, belediye meclisine girme hakkı talebi doğru değildir. Girmemelidir. Bu milleti kandırmaktır. Başkan aday adaylığı belediye meclisine giriş şekli olmamalıdır. Onun için belediye başkan aday adayları hiçbir şekilde, belediye meclisine girmemeli. Kendi iddiası olan ben daha iyi hizmet yaparım diyen, ben daha iyi hizmet edeceğim, halka hizmet etmek istiyorum diyen insanların kesinlikle ve kesinlikle belediye başkanlığına aday gösterilmediği zaman hadi madem belediye meclis üyeliğine gireyim, diyemez. Böyle bir lüksü yoktur. Girmemelidir. Etik olan budur. Doğru olan da budur. Ben buna karşıyım ve kesinlikle hiçbir yerde belediye meclisine girmeyeceğim. Net bir şekilde söylüyorum; CHP’den Fethiye Belediye başkan aday adayıyım. Eğer belediye başkan adayı olamazsam kesinlikle ve kesinlikle belediye meclis üyesi adayı olmayacağım” dedi.
“ADAYLIK SEN, BEN, BİZİM OĞLAN İLİŞKİLERİ İLE OLMAMALIDIR”
Açıklamasına devam eden Mustafa Toklu “bir de çok önemli bir konu var. O konu hakkında da şunu söylemek istiyorum. Bir siyasi partiden belediye başkan aday adayı olan bir insan gösterilmediği takdirde başka bir siyasi partiden belediye başkan adayı olmaya hakkı yoktur. Aynı dönem içerisinde ben aday olamadım. Hadi gideyim başka bir partiden aday olayım; bu da yanlıştır. Başka bir partiden de aday olamazsın. Adaylık sen, ben, bizim oğlan ilişkileri ile olmamalıdır. Kamuoyunda her kesimden oy olabilecek insan aday gösterilmelidir. Ben genel merkezin buna dikkat edeceğini inanıyorum. Kamuoyu araştırması yapılmasını istiyorum. Kamuoyu yoklaması ile halkın nezdinde kim varsa; o kişi aday gösterilsin” dedi.
“DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEK DENİR”
Aday  Adayı Mustafa Toklu “Belediye başkan aday adayı olan kişi proje açıklamaz. Belediye başkan adayı olduğu zaman proje açıklayabilir. Şu anda biz aday değiliz ki; aday adayıyız. Her hangi bir proje açıklama lüksümüz şu anda yok. Biz Aday Adayıyız. Bizim elimize bir yetki gelmedi. Adaylık gelmedi. Adaylık geldiği zaman şunu yapacağız, bunu yapacağız diyebilirsin. Fakat aday adayı iken bunları demek doğru değildir. Şu anda sadece ve sadece halkın nezdinde teveccüh görenler, kamuoyu yoklaması ile öne çıksın. Aday olsun. Aday olduktan sonrada her partinin belediye başkan adayları, projelerini açıklasın. Aday adayı iken proje açıklanmaz, proje olmaz. Eğer şimdi proje açıklarsak doğmamış çocuğa don biçmek denir, buna. Onun için ortada fol yok, yumurta yok. Bu işlere kalkışmayalım. Proje aday olan insanların işidir” dedi.

AdminAdmin