YATAĞAN
Giriş Tarihi : 03-02-2024 20:51

Yatağan'da Tarihi Eser Operasyonu

Yatağan'da Tarihi Eser Operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yatağan'da tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili bir operasyon düzenledi. Operasyonda, 82 yaşındaki S.Y., 70 yaşındaki M.D. ve 73 yaşındaki H.G. isimli şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, Antik Roma ve Bizans dönemine ait çok sayıda tarihi sütun ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatılırken, ele geçirilen tarihi eserler koruma altına alındı.

Operasyon, yapılan istihbari çalışmalar sonucu gerçekleştirildi. Alınan bilgilere göre, şüphelilerin evlerinde tarihi eserler bulundurdukları tespit edildi. Bunun üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda, Antik Roma ve Bizans dönemine ait değişik boyutlarda 6 adet sütun ve üzerinde motif bulunan 5 sütun ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler, Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde koruma altına alındı. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatılırken, tarihi eserlerin kaçakçılıkla ilgili faaliyetlerde kullanıldığı değerlendiriliyor. Operasyon, tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılıkla mücadele konusunda önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.

AdminAdmin