SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 22-03-2023 12:37   Güncelleme : 22-03-2023 16:20

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞINA B. ÖNDER AKDENİZLİ SEÇİLDİ

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞINA B. ÖNDER AKDENİZLİ SEÇİLDİ

 

 

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞINA B. ÖNDER AKDENİZLİ SEÇİLDİ

SEYDİKEMER’İN YENİ BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU: B. ÖNDER AKDENİZLİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün AK Parti Muğla Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmesinin ardından Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Meclis, 17 Mart’tan itibaren vekaleten başkanlık görevini yürüten Bayram Önder Akdenizli’yi bu kez asaleten başkan seçti.

Seydikemer Belediye Başkanlığı görevinden, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde AK Parti’den Muğla Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Yakup Otgöz’ün yerine, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca yeni Belediye Başkanı seçilinceye kadar Belediye Başkanlığına Meclis Birinci Başkanvekili B. Önder Akdenizli atanmıştı.

Seydikemer Belediyesi, yeni Belediye Başkanını seçmek için bugün saat 14.00’da Belediye Meclis Toplantı salonunda olağanüstü toplandı. Seydikemer Belediye Meclisi’nde, AK Partive Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubundan B. Önder Akdenizli, Millet İttifakıgrubundan Halil Faik Bozkurt başkanlığa aday gösterildi. Yasa gereği kapalı zarf usulüyle yapılan oylamanın ardından toplantıya katılan 25 meclis üyesinin 19oyunu alan B. Önder Akdenizli başkan seçildi. Halil Faik Bozkurt ise 6 oy aldı.Ayrıca CHP’den Muğla AK Parti Milletvekili Aday Adayı olan ve Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Necati Ocak’ın yerine Yılmaz Topaloğlu meclis üyesi oldu.

BAŞKAN AKDENİZLİ: “SORUMLULUĞU YÜKSEK BİR GÖREVİ DEVRALDIĞIMIN BİLİNCİNDEYİM”

Seçimin ardından konuşan B.Önder Akdenizli; “Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, Genel Başkan Yardımcılarımızın olurları, İl Koordinatörlerimiz, Milletvekillerimiz, İl ve İlçe başkanlarımızın olumlu görüşleri ile bu göreve aday olmama vesile olan herkese teşekkürlerimi arz ederim. Vermiş olduğu destekten, duyduğu güvenden dolayı özellikle Sayın Başkanım Yakup Otgöz’e ayrıca teşekkür ediyorum.

Halktan aldığı temsil yetkisini, demokratik bir olgunluk içinde, hür iradelerini kullanarak, şahsımı, Belediye Başkanlığına seçen, hepsi birbirinden değerli Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Seydikemer’imizde 2 dönem belediye başkanlığı yapmış; gece gündüz demeden çalışmış, halkımızla gönül bağı kurmuş Yakup başkanımdan sonra, sorumluluğu yüksek bir görevi devraldığımın bilincindeyim. 

Geçmişten ders alarak, geleceğimizi aydınlatacağız, insan odaklı çalışarak, ilçemizi bölgenin parlayan yeni yıldızı yapacağız. Bu şehrin öz evladı olarak; ayrım yapmadan, halka hizmet, hakka hizmettir anlayışıyla, halkın efendisi değil, hizmetkârı olacağıma, sizlerin huzurunda söz veriyorum.

Belediye Başkanlığımın; ilçemize, halkımıza, belediyemize ve şahsıma hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz eder, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım.”

Başkan Akdenizli, ilk tebrikleri de konuşmasının ardından meclis salonunda kabul etti. Seydikemer Belediye Meclisi’nde yapılan seçimin ardından belediye başkanlık makamında devir teslim töreni yapıldı. Önceki başkan Yakup Otgöz, görevi B. Önder Akdenizli’ye devretti.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OTGÖZ: “SEYDİKEMER’İ MODERN, YAŞANABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRMEK ARTIK SİZLERİN ELİNDE”

Devir teslim töreninden sonra konuşma yapan Yakup Otgöz; “İnsan ister istemez duygu yüklü oluyor. Burada 9 yılımız geçti. Nereden nereye geldik. Ben hem bu meclise hem de bundan önce çalıştığımız meclis üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Şimdiye kadar birlik beraberlik içinde Seydikemer’e çok hizmetler yaptık. Ben demiyorum! Biz olarak, ekip olarak taşın altına elimizi koyduk ve bu günlere kadar geldik. Bugün meclis yeni başkanını seçti. Yaklaşık 1 yıl var. İnşallah uyum içinde 1 yılı da tamamlarsınız. Seydikemer’i modern, yaşanabilir bir kent haline getirmek artık sizlerin elinde. Tabi ki ben şu an Milletvekili Aday Adayıyım. 8 Nisan’a kadar hiçbir şey belli değil. Cumartesi günü temayül var. Cenab-ı Allah bize bu görevi nasip ederse biz sizlerle daha çok çalışacağız. Bundan şüpheniz olmasın. Seydikemer doğduğumuz, büyüdüğümüz yer ama Allah nasip ederse Milletvekili olursam, artık Muğla Milletvekili olacağım. Muğla’yı eşit olarak tutacağız, daha çok çalışacağız. Gösterdiğiniz birlik beraberlik için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni seçtiğiniz başkanınız Seydikemer’e hayırlı olsun” diye konuştu.

BAYRAM ÖNDER AKDENİZLİ KİMDİR?

Bayram Önder Akdenizli 24.08.1978 yılında Fethiye’de dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Fethiye’de tamamlayan Akdenizli, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olmuştur.

 

Mezuniyetinin ardından ticari hayata atılmış ve bölgenin değişen tarım ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2003 yılında zirai ilaç, tohum, gübre, sera malzemeleri ve yem bayilikleri alarak Alaçat Seydikemer’de Akdenizli Tarımı kurmuştur. 2007 yılında ikinci şubesini Esenköy Fethiye’de, 2013 yılında da üçüncü şubesini Eşen Seydikemer’de açarak faaliyetlerine devam etmiştir. 2015 yılında ise Önder AKDENİZLİ’ye ait olan AKDENİZLİ TARIM A.Ş. unvanını alarak; tarımsal faaliyetlerini bu şirket bünyesine toplamıştır.

 

2011 yılında ise ticari faaliyetlerine AKDENİZLİ İNŞAAT A.Ş.’yi katan Önder Akdenizli, Fethiye ve Seydikemer’de pek çok inşaat projesine imza atmıştır. 

 

2013 yılında AKDENİZLİ AKARYAKIT A.Ş.’yi kurarak, Alaçat ve Karaçulha’da ülkemizin akaryakıt sektöründe lider konumunda olan OPET ve AYGAZ bayilikleri ile akaryakıt istasyonu faaliyetlerine başlamıştır.

 

20 yıldan bu yana ticari hayatın içinde bulunan Önder Akdenizli bugün itibarıyla Akdenizli Grup unvanıyla tarım, akaryakıt, gıda, inşaat, taşımacılık ve lojistik sektörlerinde Seydikemer ve Fethiye’ye katma değer ve istihdam sağlayan yatırımlarla öncü olmuştur.

 

Siyasi hayatına ülkü ocaklarının değişik kademelerinde görev alarak başlayan Önder Akdenizli, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den kontenjan 1. Sıra Seydikemer Belediye Meclis üyeliğine seçilmiştir.

 

Toplumsal konulara duyarlı olan Önder Akdenizli, Seydikemer Üniversitesi Yaşatma Derneği başta olmak üzere Fenerbahçe Kulübü Kongre üyesi olup aynı zamanda Fethiye Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. 3 yıl üst üste Seki Zümrüt Çayırı Altın Kemerli tek güreş ağası olan Önder Akdenizli yöremizdeki pek çok güreşçiye de sponsorluk yapmaktadır.

 

Öğretmen Sema Akdenizli ile evli olup 3 çocuk babasıdır.

AdminAdmin