YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 07-03-2024 11:01

SAATCI: GÜNLÜK 1 TON KAPASİTELİ KURU MAMA TESİSİ KURACAĞIZ

SAATCI: GÜNLÜK 1 TON KAPASİTELİ KURU MAMA TESİSİ KURACAĞIZ

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden galibiyetle çıkmaları halinde Fethiye'ye günlük 1000 kilogram kapasiteli Kuru Mama Üretim Tesisi kuracaklarını açıkladı.
İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Fethiye Hayvan Derneği'ni (HAYED) ziyaret etti. Hayvan dostları tarafından karşılanan Saatcı, burada dernek üyelerinin sorunlarını dinledi. Zor bir  5 yıl geçirdiklerini anlatan HAYED Üyeleri, bu süre zarfında hem kendilerinin hem de sokak hayvanlarının sahipsiz kaldığını açıkladı. 
Behçet Saatcı zamanında yapılarak kendilerine teslim edilen dernek binasından kira alınmayacağı söylenmesine rağmen son 3 yıldır kira alındığını belirten dernek üyeleri, "Yardıma ihtiyacımız var. Burası bitecek, devam edemeyeceğiz. Biz gittiğimiz zaman belediye ne yapacak bilmiyoruz. Bize lütfen yardım edin. Günde 15 kilogram mama dağıtımı yapıyoruz." diyerek sıkıntılarını anlattı. Hayvan barınağından da dert yanan HAYED üyeleri Saatcı'dan seçilmesi halinde buraya hayvanları seven görevlileri gertirmesi talebinde bulundular.
Fethiye Hayvan Derneği üyelerinin taleplerini dinleyen ve notlarını alan Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 5199 sayılı yasanın çıkmasına kendilerinin önayak olduğunu açıkladı. Fethiye Hayvan Barınağı'nı kurdukları zaman tüm Türkiye'den yetkililerin barınağı incelemeye geldiğini ve yapılan çalışmaları hayranlıkla izlediğini hatırlatan Saatcı, şöyle konuştu: "Biz barınağı kurarken tam teşekküllü bir hayvan hastanesi gibi çalıştırdık. Hem de az sayıda bir personelle. Şimdi personel sayısı artırılmış ama beraberinde şikayetler de artmış. Göreve geldiğimiz zaman hayvan dostlarımızın mama ihtiyacını gidermek için kuru mama tesisi kuracağız. Oteller, restoran ve kasaplardan gelecek artık kemik ve etleri un haline getirerek günlük 1 ton kuru mama imalatı yapacağız. Bu mamaların dağıtımını da derneklerimizle birlikte yapacağız." 

AdminAdmin