MUĞLA
Giriş Tarihi : 21-07-2023 21:01

MGC’den eşzamanlı 24 Temmuz etkinliği

MGC’den eşzamanlı 24 Temmuz etkinliği

MGC’den eşzamanlı 24 Temmuz etkinliği

  Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu, Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümü ve Basın Bayramı’nın tarihi olan 24 Temmuz’da Merkez Mente ve ilçelerdeki üyeleriyle eş zamanlı düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya gelecek.  


  Basında Sansürün Kaldırılışının 115. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin ilçelerdeki yönetim kurulu üyeleri ile temsilcilerinin öncülüğünde gerçekleştirilecek.  


  Dayanışma kahvaltısı adı altında düzenlenen etkinlik, Merkez Menteşe, Marmaris, Dalaman, Fethiye, Milas ve Bodrum ilçelerinde görev yapan Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin katılımıyla saat 10.00’dan itibaren eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek.  


  MGC üyeleri dayanışma kahvaltılarında, Merkez Menteşe’de Basın Parkı, Marmaris’te Ros Beach, Dalaman’da Belediye Parkı, Fethiye’de Çalış Kıl Çadır, Milas’ta Belediye Gıda Şirketi Restoranı, Bodrum’da da Royal Unlu Mamuller adreslerinde bir araya gelecek.  


  Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut yaptığı açıklamada, 24 Temmuzların her ne kadar Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümü olarak ve aynı zamanda Basın Bayramı olarak adlandırılmış olsa da, basının içinde bulunduğu ortam ve koşullar gereği, ne sansürden ne de bayramdan söz edilemeyeceğine dikkat çekti.  


  24 Temmuzları daha çok dayanışma günü olarak kabul etmenin daha doğru olacağını ifade eden Başkan Akbulut, şunları söyledi: 
“Biz de bugünü anlamlı  kılmak adına mesleki dayanışmamızı  tesis etmeye yönelik olarak her yıl olduğu gibi bu yılda da farkındalık içeren çeşitli etkinliklere imza atmaktayız. Bu yıl da, ilçelerimizdeki üyelerimizle birlikte eşzamanlı olarak dayanışma kahvaltısı düzenlemiş bulunmaktayız. Merkez Menteşe ilçemizdeki üyelerimizin yanı sıra, üye yapımızın yoğun olduğu ilçelerimizde üyelerimizi, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe temsilcilerimizin öncülüğünde bir araya getirerek, 24 Temmuz’u daha da anlamlı kılmak istedik. Bu organizasyonda emeği geçen yönetim kurulu üyelerime,ilçe temsilcilerime ve bizlere omuz veren basın dostu paydaşlarımıza çok teşekkür eder, mesleki dayanışmamızın daim olmasını dilerim.

AdminAdmin