Fethiye Otizm Derneği Başkanı Berrin Yılmaz ve beraberindeki dernek üyeleri, Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli'yi makamında ziyaret etti. Anlamlı buluşmada, otizmli bireylerin toplumsal hayata entegrasyonu ve belediye iş birlikleri masaya yatırıldı.
Ziyarette, Seydikemer'de otizmli bireylere yönelik yürütülen mevcut çalışmalar ve hayata geçirilebilecek yeni projeler detaylıca ele alındı. Otizmli bireylerin sosyal aktivitelere katılımı, özel eğitim programları ve farkındalık etkinlikleri konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Dernek üyeleri, belediyenin destekleriyle otizm farkındalığını artırmayı ve daha kapsayıcı bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Fethiye Otizm Derneği Başkanımız Sayın Berrin Yılmaz ve değerli dernek üyelerini makamımızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Otizmli bireylerimiz ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak, onları toplumun her alanına dahil etmek en öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Nazik ziyaretleri ve değerli sohbetleri için kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. Seydikemer Belediyesi olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz."
Fethiye Otizm Derneği Başkanı Berrin Yılmaz ise ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede, Başkan Akdenizli'nin otizm konusundaki duyarlılığına dikkat çekerek, "Sayın Başkanımızın desteği bizler için çok kıymetli. Bu tür ziyaretler, otizm farkındalığının artması ve daha fazla projenin hayata geçmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.
Görüşmenin son bölümünde, Seydikemer genelinde düzenlenmesi planlanan farkındalık etkinlikleri, atölye çalışmaları ve spor aktiviteleri masaya yatırıldı. Belediye ve dernek arasında önümüzdeki dönemde ortak projeler hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.



































