MUĞLA
Giriş Tarihi : 26-05-2023 15:54

MUĞLA TURİZMİNE BİSİKLET DAMGASI

MUĞLA TURİZMİNE BİSİKLET DAMGASI

 

ily:Calibri, sans-serif">Bisiklet Turizmi kapsamında il içinde düzenlenen büyük organizasyonlar kapsamında yerli yabancı binlerce bisiklet tutkunu Bodrum, Milas, Dalyan, Fethiye yöresi başta olmak üzere Muğla’yı tercih etti. En son Bodrum’da 3.sü düzenlenen Uluslararası Bodrum Granfondo Bisiklet Yol yarışı kapsamında yerli yabancı 754 Bisiklet tutkunu Bodrum’a akın etti. Eşleri çocukları ve aileleri ile Bodrum’a gelen sporcular yarış öncesi ve sonrasında da Muğla ve Bölgesinin doğal ve tarihi güzelliklerini de keşfetme imkanı buldu. Bodrum da düzenlenen organizasyona; Amerika, Hollanda, Rusya, İngiltere, Almanya, Yunanistan, Ukrayna başta olmak üzere 15 ülkeden Bisiklet tutkunu katıldı. Bodrum sokaklarında özellikle Rusya ve Avrupanın değişik ülkelerinden araçları ile gelen Bisiklet tutkunlarının araçları yer aldı.

Muğla Valiliği ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile yapılan organizasyona Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Final Okulları, ve Dinamis Sağlıklı yaşam ürünleri destek veren kurum ve kuruluşlar oldu.

Yarışmaya Rusya’dan katılan Mikhail Egorov, Yarışın Parkurunu çok beğendiğini belirterek Bodrum ve Muğla Bölgesi gerçekten harika. Böyle bir coğrafya da bu kadar güvenli vekeyifli bir yarış koşmak paha biçilmez. Organizasyonu yol tedbirleri hespi harikaydı seneye tekrar Bodruma geleceğiz dedi

Turizmin sadece 4-5 aya sığdırılmaması ve özellikle Spor, Gastronomi ve Sağlık turizmi ile çeşitlendirilmesi eylem planı ile 4 mevsim Spor 4 Mevsim Organizasyon Motto su ile Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından geçtiğimiz yıllarda startı verilen Spor Turizmi hareketi bu anlamda meyvelerini vermeye başladı. Özellikle Fransa Belçika, İtalya gibi ülkelerde düzenlenen büyük bisiklet organizasyonlarının ülke ve bölge ekonomisine büyük katkılar sağladığını söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert, Muğla Bölgesinde düzenlediğimiz yarışlar etkinlikler bu anlamda büyük önem arz ediyor. Bu konuda bize yol gösterici Alternatif Turizmin ve özellikle Bisikletin önemine inanmış Muğla Valimiz Orhan Tavlı nın destekleri ile her geçen organizasyonda çıtayı daha da yükseltmek, özellikle yurt dışı katılımcı sayısını arttırmak en büyük hedefimiz. Dedi.

AdminAdmin