MİLAS
Giriş Tarihi : 13-09-2023 17:49

Milas’ın da Rotada Olduğu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Başlıyor

Milas’ın da Rotada Olduğu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Başlıyor

Milas’ın da Rotada Olduğu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Başlıyor

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, düzenlenen programda tanıtıldı. 14 ülkeden 24 takımın 168 bisikletçinin mücadele edeceği tur, Milas'ın da rotada bulunduğu 8 ayrı etaptan oluşacak.

 

 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 8-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Müftüoğlu, 2023 yılında gerçekleştirilen organizasyonlar hakkında bilgiler vererek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ki kendilerine çok teşekkür etmek istiyoruz. Bu yıl Cumhuriyet’imizin 100. yılı. Bisiklet ailesinde de 100 yıl; sporun ve tabana yayılması ile ilgili çok önemli organizasyonlar yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, doğaya ve tarihe uzanan, kıtaları buluşturan özel bir parkurda gerçekleştireceğiz. Dünyaca ünlü bisikletçilerin mücadele ettiği, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan, 190 ülkede 13 dilde milyonlarca kişi tarafından izlenen ve her gün yaklaşık 2 bin kişinin bir etaptan diğerine hareket ettiği görsel bir şölen, bisiklet sporuna ilginin artması ve Türkiye tanıtımında önemli bir iletişim platformu olarak görüyoruz. Bu yönleriyle ve 58 yıllık tarihiyle gerçekten ülkemizin marka organizasyonlarının başında geliyor. Bu yıl 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle 8-15 Ekim 2023 tarihlerine ertelenen, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle, federasyonumuz tarafından 8 etapta gerçekleştireceğimiz organizasyon 14 ülkeden 24 takımdan 168 bisikletçinin katılımıyla Alanya’da başlayarak, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da 100. yılı. Bu yıla özel ‘Bisikleti Büyütüyoruz’ vizyonu ile Bisiklet yarışlarını Anadolu’ya yaymış bulunuyoruz. Yıllar içinde farklı etkileri ile ülkemizde bisiklet kültürünün oluşmasına katkı sağladığını gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu, 2023 yılında ‘Bisiklet Yarışından Fazlası’ olarak konumlayarak pek çok misyonu da üstlenmiş bulunuyoruz. TUR 2023 için destek ve emek verecek tüm ekiplere, paydaşlarımıza, Cumhurbaşkanımıza, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, emniyet, jandarma, sağlık ekiplerine, hakemlerimize, motorize ekiplerimize, siz değerli medya mensupları dostlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Dünyanın en önemli profesyonel takımlarının, dünya ve olimpiyat madalyalı sporcular ile Türk sporcular ve genç yeteneklerin yer alacağı organizasyonda Almanya, Belçika, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kolombiya, Romanya, Türkiye, Yeni Zelanda olmak üzere; 14 ülkeden 24 takım ve 168 bisikletçi yarışacak.

AdminAdmin