MİLAS
Giriş Tarihi : 21-04-2023 16:55

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET TOKAT’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

 MİLAS BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET TOKAT’IN  23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

 

 

Kıymetli hemşerilerim;

Bugün 23 Nisan…

Neşeli, keyifli, sizlere aktaracağım şiirde de belirtildiği gibi masmavi bir güne uyandık bugün…

 

“Bugün bir başka aydınlık yeryüzü,

Bir başka ağaçların, evlerin yüzü.

Bugün çocuklar güzel.

Bugün sokaklar güzel...

Elimizden tutan her el

Daha sağlam

Daha mavi gökyüzü;

Bayraklar daha yakın.

Bakın: geçiyor yarının büyükleri;

Şarkılar tutuyor gökleri.”

 

23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihi bir gündür. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında büyük bir coşkuyla kucakladığımız bu gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bulunan her bir vekilimizin sorumluluk ve bilinciyle her geçen yıl değerine değer katmaya devam edecektir. Ulusal egemenliğimiz; milletimizin huzuru ve güvenliği, devletimizin bölünmez bütünlüğü için her birimizin sahip çıkması gereken büyük bir değerdir.   

Değerli Milas Halkı;

Çocuklarımıza armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, çocuklarımızın kötülükten uzak yürekleri, gözlerindeki ışıltı ve çalışkanlıklarıyla yarınlarımıza umut olacaktır. Biliyoruz ki bugünün çocukları yarının büyüklerine vereceğimiz kaliteli eğitim ve onlara sunacağımız imkânlar yarınlarımızı şekillendirecek önemli unsurlardır.

Milas Belediyesi olarak yarınlarımıza ışık tutmak ve hayata geçirdiğimiz projelerle çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için yoğun bir tempoda çalışıyoruz.  Okul sonrası açtığımız etüt kursları ile çocuklarımızın akademik hayatlarına takviyede bulurken; müzik, resim, drama kursları ile sosyal hayat içerisinde özgüvenlerini arttırmalarına destek oluyoruz. Yine Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Çocuk Oyun Evi’miz ile tamamen ücretsiz ve tam gün hizmet sunarak, okul öncesi hizmetlerinden mahrum kalan dar gelirli ailelerimizin çocuklarının özgüveni yüksek, sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri için emek harcıyoruz.     

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere canı pahasına mücadele eden gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.

AdminAdmin