MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-12-2022 11:44

MARMARİS’TE FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

01-07 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında 112 Acil ve UMKE personeli, Marmaris’te fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

MARMARİS’TE FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

 

 

 

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Marmaris’te bulunan Değirmenyanı Mevkii Kürardı bölgesinde fidan dikimi yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü personeli ve Marmaris’teki okullardan öğrenciler yer aldığı programa AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla İl Sağlık MüdürüDr.Ali Burak Mülayim, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam ve İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız katılarak destek verdi.

 

Muğla İl Sağlık MüdürüDr. Ali Burak Mülayim yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere; 01 Aralık tarihinin 1.12 şeklindeki rakamsalyazılımının 112 çağrı numarasını işaret etmesi nedeniyle, 01-07 Aralık tarihi 2014 Yılında ilk defa ilimizde Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlanmış ve Bakanlığımızca da kabul görerek ülkemizde her yıl Aralık Ayının ilk haftası 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlanmaya devam etmiştir.Bu yıl da 1-7 Aralık 2022 tarihlerini,  tüm ilçelerimizde planlanan çeşitli eğitim, tanıtım ve farkındalık etkinlikleriyle kutlamaktayız.Ve bu gün de Marmaris ilçemizde hayırlı bir etkinlik için bir aradayız.İlimizde 2021 ve 2022 yıllarında meydana gelen orman yangınlarında, acil sağlık hizmetlerinde görev alan 112 ve UMKE personelimiz aktif olarak görev almış, yangına müdahalede bulunan kurum personellerinin ve yangından etkilenen vatandaşlarımızın acil tıbbi müdahalelerinde, hastaneye nakillerindeve vatandaşlarımızın yangın alanlarından tahliyelerinde etkin bir şekilde hizmet vermişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamasını sürdüren Dr. Mülayim, “Orman yangınlarının başlamasıyla birlikte Müdürlüğümüz bünyesinde Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi (SAKOM) kurulmuş ve Bakanlığımızın desteğiyle, yangın bölgelerine,tüm yangın süreci boyunca ilimizden ve il dışından olmak üzere; 108 ambulans, 62 UMKE aracı ve 4 Mobil Komuta Kontrol Merkezi aracı ile yaklaşık621 personel görevlendirilmiştir.Orman yangınları vb. afet ve olağan dışı durumlarda ön saflarda yer alan paydaş kurum olarak ve sosyal sorumluluk bilinciyle, yangından zarar gören ormanlık alanın yeniden yeşermesine katkı sunmak adına,Acil Sağlık Hizmetleri Haftası içerisinde planladığımız fidan dikimi etkinliğini icra için buradayız.Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli 112 ve UMKE personelimizinve Marmaris ilçemizdeki okullarımızdan geleceğimiz olan değerli öğrencilerimizin katıldığı bu etkinlikle geleceğimize, yarına bir nefes olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin