MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
GÜNCEL

Kuyucak, Yangınla Mücadelede Örnek Oldu

Kuyucak, Yangınla Mücadelede Örnek Oldu
Paylaş:

 

Muğla Menteşe’ye bağlı Kuyucak Köyünde vatandaşlar yangın müdahale aracına dönüştürdükleri sulama tankerleriyle orman yangınlarına karşı nöbet tutuyor.

Muğla merkez ilçe Menteşe’ye bağlı kırsal mahalle Kuyucak Köyünde orman yangınlarıyla mücadelede örnek bir çalışma gerçekleştiriliyor. Köylüler bahçe ve hayvanlarını sulama amaçlı kullandıkları tankerlerini yangın müdahale aracına dönüştürdü. Kendi aralarında oluşturdukları bir ekiple yangın nöbet listesi oluşturdular. Köy kahvesine asılan listeye göre her gün bir kişi yangın nöbeti tutuyor. Whatsapp üzerinden oluşturdukları haberleşme grubuyla olası yangınlara karşı anlık bilgi akışı sağlıyorlar.

Gökova Körfezine yakın bir bölgede bulunan ve etrafı ormanlarla kaplı 550 nüfuslu Kuyucak Köyünde geçtiğimiz günlerde meydana gelen yıldırım yangını köylüler tarafından söndürüldü. Vatandaşlar su tankerleriyle yangına müdahalenin yanında bölgede bulunan olası yangınlarda helikopterlerin su alması amacıyla yapılan yangın havuzlarına su taşıyorlar.

Kuyucak Köyü Muhtarı Hasan Sarı ormanların yangınlara karşı korunması amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını kaydederek, oluşturdukları listeyle yangın nöbeti tutulduğunu ve orman ekipleriyle birlikte yangınlara karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Bu haber MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi. tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.