SİYASET
Giriş Tarihi : 02-12-2023 12:46

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN AKDENİZLİ; ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer Belediyesi olarak hayattaki birçok engele rağmen yaşama tutunmaya çalışan engelli vatandaşlarımızın daha rahat, daha mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan kararla ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engellilere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması ve engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi açısından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün önemine değinen Başkan Akdenizli; “Önce insan diyen bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz. Seydikemer Belediyesi olarak hayattaki birçok engele rağmen yaşama tutunmaya çalışan engelli vatandaşlarımızın daha rahat, daha mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda ilçemizde bir ilki gerçekleştirerek engelli çocuklarımız için engelsiz parkı ilçemize kazandırdık. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin güzel vakit geçirebileceği parkta, sosyalleşme imkanı da sağlıyoruz. 
Hepimiz birer engelli adayı olduğunu unutmadan yaşamalı, engelli kardeşlerimize elimizden geleni yapıp, onlar için engelleri ortadan kaldırmalıyız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bu nedenle farkındalık oluşturması açısından oldukça önemli bir gün. Ancak özel gereksinimli bireylerimizi ve ailelerini sadece bu günlerde değil her zaman hatırlamalıyız. 
Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelsiz bir yaşam için farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyor, tüm engelli kardeşlerim ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

AdminAdmin