SİYASET
Giriş Tarihi : 11-05-2023 16:19

KALAYCI: KONYAMIZ MİLLİ DURUŞUNU SERGİLİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı,Anadolu Yayıncılar Derneği bünyesindeki 60 televizyon ve 45 radyo ile sosyal medyadan yayımlanan "100. Yıl Seçimi Programının konuğu oldu.

KALAYCI: KONYAMIZ MİLLİ DURUŞUNU SERGİLİYOR

 

100. Yıl Seçimi Programında önemli açıklamalarda bulunanan Kalaycı "Anadolu medyasına, Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok önem veriyoruz, sorunlarına yönelik adımları atıyoruz, seçim beyannamemizde de var. Konyamızın kanalı KONTV bizim gururumuz" ifadelerini kullandı. 

Kalaycı sözlerine şöyle devam etti:

MHP'NİN KONYADA OY ORANI ARTACAK

Konyamızın 31 ilçesinde mahalle mahalle, köy köy, ev ev çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, 15 adayımızla, teşkilatlarımızla çok etkin bir çalışma yürütüyoruz. Konyalı hemşerilerimizin Milliyetçi Hareket Partisine olan yüksek ilgisi ve teveccühü bizleri motive ediyor. Ben inanıyorum ki Milliyetçi Hareket Partisi Konyada vekil sayısını arttıracak. Ayrıca Cumhurbaşkanımıza olan teveccüh de artarak devam ediyor. 2018 seçimlerinden daha fazla bir oy oranıyla Cumhurbaşkanımıza desteğimizi vereceğiz. Konyamız milli duruşunu gösteriyor.

Milliyetçi Hareket Partisi sürekli halkın içinde olduğu için toplumun ihtiyaçlarında büyük isabet gösteriyor ve bunların çözümü noktasında da çok önemli gerçekleşebilir vaatlerimiz bulunuyor.  
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile istikrarlı bir dönem yaşadık. Cumhuriyet tarihinde göreve gelen hükümetlerden, en uzun süre görevde kalınan  dönem oldu. 

DİĞER KAMU ÇALIŞANLARI DA HAKLARINI ALACAK

Kamu işçilerinin aldığı zam kadar, diğer kamu çalışanları ve emeklilerimiz de bu zam oranından yararlanacak. Büyük şehirlerde asgari ücretli çalışanlarımız yol ücretini karşılamayı öngörüyoruz.
Kamuda çalışan akedemisyenlerin, mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapacağız, seçim beyannamemiz de var.
Sosyal güvenlik konusunda reforma ihtiyaç var. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunu gerçekleştireceğiz.
Milliyetçi Haretek Partisi staj ve çıraklık eğitimiminin de hizmete başlama tarihi olarak sayılmasını öngördü. Bu yılki seçim beyannamemiz bunu koyduk. Bu dönem bunun çözüleceğine inanıyorum. 

SEÇİM BEYANNAMEMİZ TARAFSIZ KURULUŞLARCA TAKDİR GÖRÜYOR

AVM'lerin ve zincir marketlerin kuruluş yeri açısından belli kurallara bağlanması görüşündeyiz. Seçim beyannamemizde yer verdik. Büyük AVM'lerin şehir dışında olması, zincir marketler de belirli şartlarda, belirli mesafelerde kurulmalı. Adım başı büyük market, esnafı bitiriyor. Bu dönem, bu kanun çıkacak.
Ek gösterge konusunda düzenlemeler yapacağız. Asker ailelerine yapılan yardımın arttırılmasını sağlayacağız.
Geniş bir kadroyla en doğru nasıl çözüm getirebilir bunu analizini yapıp seçim beyannamemize alıyoruz. Bir çok kesimin takdirini de kazanıyor bizim seçim beyannamemiz. Tarafsız kuruluşlar, önceki yıllarda açıkladığımız seçim beyannamemizi  en doğru, ayakları yere basan, popilist söylemi olmayan değerlendirmeleriyle takdir ettiler. Bu seçim beyannamemizin de aynı değerlendirmeye tabi olacağına eminiz. Bu seçim beyannamemiz insanımızın sorunlarına en makul çözüm getirme yolunda, en makul çözümü öngörme noktasında öneriye ve tespitlere sahip. 

TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA ALTIN YILLARINI YAŞIYOR

Bir de politikalarımız var seçim beyannamemizde. Türkiye dış politikada altın yıllarını yaşıyor, diplomasinin merkezi olmuş, Rusya Ukranya savaşında barışı sağlamaya çalışan tek ülke. Tahıl koridoru ile milyonlarca insanımıza tahılın ulaşmasını sağlayan bir ülke. Terörle mücedele konusunda zaten kahraman mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Yurt içinde güvenlik, huzur tam tesis edilmiş durumda. Terörün kökünü de kuratacağız. Ekonomiyle ilgili bizim üreten ekonomi programımız var. Şu anda uygulanan ekonomi politikası bizim ekonomi politikamızla örtüşüyor. Üretim, ihracat, istihdam ve cari fazlayı öngören bir program. Sadece cari fazla verme konusunda hedeflerimize ulaşamadık onun da nedeni Rusya -Ukranya savaşında enerji fiyatlarının çok yükselmesi. Milli enerji konusunda atılan önemli adımlar, enerjide bizi dışa bağımlılıktan kuratacak, bu kaynaklar ülke içinde kalacak ve insanımıza refah artışı sağlayacak. 


İLK İŞİMİZ TÜRK MİLLETİNE YARAŞIR BİR ANAYASA

Cumhuriyetimizin 100. yılında verdiğimiz 100 sözün başında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devamını ve kökleşmesini öngörüyoruz. Diğer maddelerden biri anayasa.  ilk işimiz yeni anayasayı uygulamaya koymak. Türk Milletine yaraşır bir anayasa. biz Cumhuriyetin 100. yılına atfen 100 maddelik bir anayasa hazırladık. Diğer bir çalışmamız da iç tüzüğün değişmesini istiyoruz. 

MESLEKİ ÖRGÜTLER MESLEK SORUNLARI DIŞINDA HER ŞEYE BURNUNU SOKUYOR

Mesleki örgütler var. Mesleki işin dışında her işe burunlarını sokuyorlar. Aslında anayasada çerçevesi çizilmiş kendi mesleki alanında çalışmalar yapması ve kendi meslek üyelerinin haklarını savunması gerekiyor. Ama bakıyorsun devletimizin,hükümetimizin bir icraatının önünü tıkamak için elinden gelen her şeyi yapıyor.Bunların görevleri konusunda çalışmalarımız olacak. 

OECD ÜLKELERİ ARASINDA EN FAZLA İSTİHDAM TÜRKİYEDE

Biz Türkiye merkezli yeni bir medeniyet diyoruz. Birleşmiş Milletlerin yapısını dahi değiştirmeyi öngörüyoruz. 

Türk Ekonomi Modeli bizde güzel işliyor. Pandemi döneminde, dünya ekonomik anlamda kavrulurken Türkiye akıllıca bir ekonomik politika izledi. Üretimi sekteye uğratmadan bu işin altından kalktık. O sayede ihracatta rekorlar kırıyoruz. İstihdamda beklenenin çok üzerinde  artış sağlanıyor. 

Pandemi ve deprem felaketinin ekonomiye olumsuz yansıdığını kaydeden Kalaycı "Türkiye büyümeye devam ediyor. Türkiye büyüyen, güçlenen, yükselen bir ülke. Bunu IMF verilerinde de görebilirsiniz, dünya bankası verilerinde de görebilirsiniz OECD verilerinde de görebilirsiniz. Son süreeçte OECD ülkeleri içerisinde en fazla istihdam sağlayan ülke Türkiye" dedi.

Kalaycı şu ifadelere de yer verdi:

SOĞAN 12 BUÇUK LİRA

"TÜİK'in verilerine inanmayıp oraya basmaya gidenler OECD'nin rakamları da ortada, Türkiye bu alanda başarılı bir politika uyguluyor. 
Yoksullukla alakalı muhalefete kalırsak millet aç,hepimiz açız soğan diyorlar domates diyorlar başka bir şey demiyorlar soğana 30 lira diyorlar,  dün pazarda gördüm 12 buçuk lira. Muhalefet, dış güçlere karşı Türkiye'nin yanında yer almak varken böylesi politikalar güdüyor.  Dünya bankası Türkiye'yi üst orta gelirli ülkeler arasında gösteriyor. BM kalkınma programı her yıl ülkelerin insani gelişmişlik endeksini  yayınlar. Birleşmiş Milletler, Türkiye'yi 2019 yılından bu yana  en yüksek insani gelişmiş ülkeler arasında gösteriyor.

VATANDAŞIMIZA GELİR GARANTİSİ VERECEĞİZ

Sosyal yardımlar konusunda da asgari gelir desteği vereceğiz vatandaşımıza. Bir ailede kişi başı gelir asgari ücretin altındaysa devlet yardım yapıyor. Bunu talep halinden hak haline getireceğiz. Otomatiğe bağlayacağız. Gelir garantisi verip o gelirin ne kadar altındaysa aradaki fark kadar gelir desteği vereceğiz. İhtiyac sahibi her ailenin bir ferdine, mutlaka iş vereceğiz. Her ailenin gelir sahibi olmasını sağlayacağız. 

Milliyetçi Hareket Partisinin seçim beyannamesinde afetlerle mücadele olarak geniş bir bölümünde yer aldığını kaydeden Kalaycı, kira artışları konusunda da şunları söyledi: "Son dönemde hiç bir maliyet artışı söz konusu değil ama sürekli fiyatlar artıyor, burada birilerinin parmağı var, organize bir yapı var".

AdminAdmin