GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-11-2023 11:03

Kaçak Villalar Mantar Gibi Türüyor

Kaçak Villalar Mantar Gibi Türüyor


Fethiye’de son yıllarda hızla yapımına devam edilen kaçak yapılaşmanın önüne geçilemiyor. Göreve geldiği günden bu yana “Kaçak Yapılaşmaya müsaade etmeyeceğim” diyerek kamu oyuna açıklamalarda bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konu hakkında hiçbir çalışma içerisinde bulunmaz iken, özellikle son iki yılda kaçak villa yapımının yüzde 80 arttığı öğrenildi. Kamu oyunu yanıltmak adına 5 yıldan bu yana dört veya beş villanın kaçak bölümlerinin yıkıldığı sosyal medya hesaplarından ve  basın yolu ile paylaşılırken,  vatandaşlar Fethiye  Belediyesinin  oy potansiyeli taşıdığı için kaçak villaları yıkmadığını belirttiler.
Fethiye’nin hemen hemen tüm mahallelerinde  imar affı bahane edilerek yapılan kaçak villalar mantar gibi türemeye davam ediyor. Kayaköy Mahallesi, Faralya Mahallesi, Karaağaç Mahallesi, Kargı Mahallesi, Yanıklar Mahallesi ve İnlice Mahallesi başta olmak üzere Fethiye’nin 41 mahallesinde kaçak yapılaşma ve kaçak villa inşaatları Fethiye sokaklarını şantiye alanına çevirirken, Fethiye Belediyesinin de konu hakkında kamu oyunda tartışılır hale geldi. 
Fethiye  Belediyesinin  kaçak villalara oy potansiyeli taşıdığı için dokunmadığını belirten vatandaşlar Fethiye’de özellikle son iki, üç yıldır kaçak villa yapımının yüzde 80 arttığının altını çizdiler. 
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi, AYDEM  Müdürlüğü , İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ve mahalle muhtarlarının onayı ile bahçe ya da tarla ruhsatı olan arsalara önce su ve elektrik hattı bağlandığını, ardından da bu arsalara inşaatlar yapıldığını söyleyen vatandaşlar, Fethiye’de  yapılan kaçak villaları yöre halkı değil, sonradan kente  yerleşen vatandaşlar yapıyor. Son yıllarda villa turizminin bu bölgede rant oluşturması beraberinde kaçak yapılaşmayı getirdi. Tarla niteliği taşıyan araziler satın alındıktan sonra buralara tarımda kullanmak için elektrik ve su bağlanıyor sonra da villalar yapılıyor. Bu yapılar belediyenin sorumluluğunda” açıklamalarında bulundular.

AdminAdmin