GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-10-2023 22:57

İSG Sınavı başvuru tarihleri açıklandı

İSG Sınavı başvuru tarihleri açıklandı


 

Türkiye genelinde binlerce adayın heyecanla beklediği 2023-İSG/2 Sınavı için geri sayım başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2023-İSG/2), 10 Aralık 2023 tarihinde çeşitli illerde aynı anda gerçekleştirilecek. İşte sınav detayları:


İSG/2 Sınavı başvuruları ne zaman?
Sınav Tarihi ve Yerleri: 10 Aralık 2023 tarihinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde düzenlenecek olan İSG/2 Sınavı, iş sağlığı ve güvenliği alanında kariyer yapmak isteyen adaylar için büyük bir fırsat sunuyor. Sınavın yapılacağı iller arasında Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van bulunuyor.

Sınav Saati ve Süresi: Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve adaylara 75 dakika süre verilecek. Ancak unutmayın, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmamanız gerekiyor.

Sınava Giriş Belgeleri: Bu yıl sınava giriş belgeleri adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sınav belgelerinizi T.C. Kimlik Numaranız ve şifrenizle ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden edinebilirsiniz. Bu belgeler, sınavın yapılacağı merkez, bina ve salon bilgilerini içeriyor. Ayrıca, sınava girecek adayların fotoğrafları da bu belgelerde yer alacak.

Önemli Hatırlatma: Sınav günü sürprizlerle karşılaşmamak için sınav yapılacak binayı önceden ziyaret etmek önemlidir. Ayrıca, başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak sınav ücretini yatırmamış adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyeceğini unutmayın.

Belge Üzerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler: Sınav Giriş Belgeleri üzerinde adayın fotoğrafı zorunludur. Adaylar, belgeleri yazıcıdan dökümünü alırken fotoğraflarının görünür olduğundan emin olmalıdır. ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler dışında belge üzerinde herhangi bir yazı, resim veya işaret bulunmamalıdır.

Sınav kayıtları 26 Ekim 2023 tarihinde başlayacak ve 2 Kasım 2023 tarihinde saat 23:59’a kadar devam edecektir. İş Sağlığı ve Güvenliği alanında kariyer yapmak isteyen tüm adaylara başarılar dileriz! Bu sınav, geleceğin iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarını yetiştirmeye aday adayları bekliyor.

AdminAdmin