GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-01-2024 14:52

Fethiyeli Koyuncu Ailesinin Deprem Acısı

Fethiyeli Koyuncu Ailesinin Deprem Acısı

Mezarları Bile Bulunmayan Canları Haberleri">İçin Yemekli Mevlit Okuttu
DNA Örneği de Verdi, Polis Oğlu İkiz Torunu ve Gelininden Bir Haber Alamadı
Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli  10 ili kapsayan deprem felaketi sonrası, Hatay’da 8 katlı İlke Apartmanında polis oğlu, ikiz torunu ve gelini yıkılan evlerinin enkazı altında kalırken, 6 Şubattan bu yana canlarına bir türlü kavuşamayan Fethiye’li Koyuncu ailesi DNA örneği verilmesine rağmen mezarları bile bulunamayan evlatları ruhuna yemekli mevlidi şerif okuttu. Acılı baba Mehmet Emin Koyuncu, “Depremde ev yerle bir olmuştu. 14 saat sonra vardık.Bir hafta aradık bekledik.

Cenazelerini ve herhangi bir parçasını bile bulamadık. DNA örneği de verdik. Depremden beşinci, altıncı ayda çocuklarımızı nüfustan düşürdüler. Acılarını hala yaşıyoruz. Sadece bir mezarlarının gösterilmesini istiyoruz” dedi. 
Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi 6 Şubat depreminden yaklaşık bir yıl geride kalırken, Fethiye’li Koyuncu ailesi hala polis memuru oğlu Semih Koyuncu(36), gelini Ayşenur Canan Koyuncu (36) ve 6 yaşındaki İpek ve Duru isimli ikiz torunlarından, evlerinin enkazı kalkmasına rağmen hiç haber alamadı.
Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan deprem felaketi sonrası depremzedelerden Fethiye’li Mehmet Emin Koyuncu da Reyhanlı'da görevli olan polis memuru oğlu, gelini ve ikiz torunlarından yaşanan depremin ardından haber alamayınca, 14 saat içinde  Hatay 
Reyhanlı'ya giderek apartmanın enkazının kaldırılmasını sağlamıştı. Orada 6 gün bekleyip, arama kurtarma çalışmalarını izleyen gözü yaşlı baba, Canlı, cansız çocuklarından  bir haber alamayınca, Fethiye’ye dönmüştü.
Hatay ve çevresindeki hastanelerde ve morglarda çocuklarını arayan Mehmet Emin koyuncu, yetkililere başvurarak, DNA örneği de vermişti.  Yaklaşık 1 yıldır verdiği DNA örneği ile yine de bir sonuca varamayan acılı baba, dört kişilik ailesinden  sonuç alamadı. Yetkililer depremin ardından beşinci yada altıncı ayda oğlu ve eşi ile ikiz kızını nüfustan düşürdü. 


Baba Mehmet Emin Koyuncu, çocuklarının bir mezarının bile olmamasının üzüntüsünü yaşarken, Fethiye’nin Eldirek Mahallesindeki evlerinde yemekli Mevlidi Şerif okuttu.
Mahallenin çok amaçlı toplantı salonundaki yemekli mevlide,yoğun  katılım oldu. Baba Mehmet Emin Koyuncu, davetlileri ve mahalle sakinlerini kapıda karşılarken, üzüntüden ayakta durmakta zorlandı. Kazanlarda pişirilen yemekler,  konuklara ikram edilirken, dualar polis oğlu Semih Koyuncu, ikiz kızları ve gelini Ayşenur Canan Koyuncu ve tüm depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için yapıldı. 
Acılı baba Mehmet Emin Koyuncu(66) ve eşi Halime Koyuncu, yaklaşık bir yıl önce Antakya Reyhanlı girişindeki  evinde polis oğlu, ikiz kızları ve eşinin  depreme yakalandıklarını ifade ederek, “Oğlum Reyhanlı İlçesi Emniyetinde polisti. Depremi duyunca Fethiye’den Reyhanlı’ya 14 saatte vardık. Ev göçüktü. Hatta Fethiye’den iş makinaları götürdük. Bir hafta göçük altında çocuklarımızın emareleri izini aradık. Her hangi bir parçasını bile bulamadık. Yaklaşık 11 ay önce çocuklarımızın cesetlerinin bulunması için DNA örneği verdik. Orada bütün hastaneleri ve morgları taramıştık. Yetkililer beşinci yada altıncı ayda nüfustan düşürdüler. Araştırma işini bitirdiler.Biz aile olarak, bundan sonra hayır ve hasanet işlerini yapıyoruz. Evlatlarımızın bir mezarı bile yok. Sıkıntımız burada. Sembolik bir mezar yapsak o da yeterli değil. Herşey bir rüya gibi geldi geçti. Maalesef DNA örneği vermemize rağmen arkasını arayan yok. İz yok. Muhatab olacağımız kişi yok. Hatay Fethiye’ye çok uzak. Orada dünürüm var. Ancak, oda elinden gelen araştırmayı yapmasına rağmen sonuç alamıyoruz. Çok zor durumdayız. Oğlumu, torunlarımı ve gelinimi çok özledik. Mevlit yemeğimize gelen ve dualarda bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. 
TELEFONLA KONUŞMUŞ
Oğlu ile depremden iki gün önce telefonla konuştuğunu  anlatan Mehmet Emin Koyuncu,  “o günden bu yana sesini özledim. Oğlum, deprem gecesi maç izlemiş.  Ve saat 03.00'te bir arkadaşıyla telefonla konuşmuş, Yaklaşık 1 saat sonra da deprem meydana gelmiş.Buradan gittik, arama kurtarma çalışmalarını takip ettik. Enkaz kaldırıldıkça bazı eşyalara ulaştık. Oğlumun silahını, torunlarımın oyuncaklarını bulduk. Bir miktar para da bulundu. Bunların dışında bir iz maalesef  bir yıl geçti hala ortada yok" dedi.
Koyuncu, "Canlı, cansız çocuklarımızdan bir haber, bir umut hala bekliyoruz. Lütfen bilgisi olan gören birileri varsa bize yardımcı olsunlar" şeklinde konuştu.
Kimler Katıldı?
Yemeğe Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Eldirek Mahallesi Muhtarı Osman Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin