FETHİYE
Giriş Tarihi : 16-10-2023 15:16

Fethiye’de Geçerli Olmayacak

Fethiye’de Geçerli Olmayacak

 

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, yaptığı açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların ayın sadece ilk 4 gününde ücretsiz yolcu taşınacağı belirtildi. Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, bu yasanın Fethiye'de uygulanıp uygulanmayacağı tartışmalarına yanıt verdi. Taşar, TÖHOB'un aldığı karar ile Fethiye'de 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz binip binemeyeceğini cevapladı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde tüm özel halk otobüslerinin sadece ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını ifade etti.

Bu açıklamaya karşılık olarak Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin aldığı bu kararın henüz yasallaşmadığını basın mensuplarına verdiği açıklama ile ifade etti. Taşar, yaptığı açıklamada “Son yıllarda hep gündemimizde olan ’65 Yaş Üstü Ücretsiz Toplu Taşıma’ ile ilgili toplu taşıma esnafı devletten aldığı gelir desteğinin yeterli olmadığı konusunda çeşitli beyanları vardı. Edindiğimiz bilgiye göre Tüm Özel Halk Otobüsleri Derneği TÖHOB,  dün itibariyle bir toplantı gerçekleştirilip yaptıkları değerlendirmede aldıkları gelir desteğinin ortalama 4 gün içerisinde tükendiğini, geri kalan 26 günde yaptıkları toplu taşımanın kendilerine zarara uğrattığını açıkladılar. Bir düzenleme yapılıncaya kadar sadece ayın ilk 4 günü taşıma yapalım beyanında bulundular. Halen yasal olarak taşıma devam etmekte. TÖHOB, sesini duyurma amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Biz de yakınen takip ediyoruz. Şuan yasal olarak bir değişiklik yok. Bunun da böyle bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin