SPOR
Giriş Tarihi : 09-01-2023 10:11

FB BAŞKANI ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA

FB BAŞKANI ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA

FB BAŞKANI ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç;Galatasaray ile oynanan müsabakanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Karşılaşma ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Ali Koç; “Beklenmedik bir mağlubiyet oldu. Herkes motiveydi, tribünlerin de ne kadar motive olduğunu görüyorsunuz. Öncelikle taraftarlarımızdan özür dileriz. Çünkü onların da beklentisi farklıydı, olmadı. Futbolun içinde bunlar var. Çok çok iyi başladık ama son dört haftada düşüşe girdik. Yine de toparlayacak kişiler aynı kişiler. 3 puandan öteye bir şey değil.

Biz burada bu skora alışık değiliz. Yenildiğimiz zamanlar da böyle skorlar yoktu. Ama şunu da hatırlatayım; bizim Galatasaray’a en ağır mağlubiyetleri tattırdığımız sezonlarda 4-0’lar, 6-0’lar… biz şampiyon olamıyorduk. Dolayısıyla o açıdan bakarsak ben taraftarlarımızdan özür dilerken aynı zamanda da umutlarını kaybetmemelerini, birlik ve beraberlikten kopmamalarını, daha çok çok uzun bir yol olduğunu hatırlatmak istiyorum. Oynadığımız futbol iyi bir futbol değildi. Bize yakışan bir futbol da değildi. Alışık olduğumuz Fenerbahçe futbolu değildi ama futbolu içinde bunlar var. Derbi mağlubiyeti olması açısından tabii daha fazla etkisi olabiliyor, oldu da.

Ama ben buradan taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum; sezon sonuna daha çok var, inşallah sezon sonunda biz şampiyon olacağız. Böyle sezonlar içinde inişli çıkışlı zamanlar olabilir. Biz de böyle bir dönemden geçiyoruz. Tabii ki bize yakışan bir durum değil ama geçiyoruz. Başkaları da, başka takımlar da inişli çıkışlı grafik sergileyebiliyor. Nasıl ki birkaç haftaya kadar Fenerbahçe, şampiyonluğun en büyük favorisidir’ dedirten bu futbolcular, hoca, teknik ekip ve bu takımsa, bugün burada geldiğimiz nokta itibarıyla umutlarımızı bir nebze olsun olumsuz etkileyen yine aynı hoca, aynı takım. Dolayısıyla yeni bir sayfa açılacaktır. Eski günlerimize dönüp kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.

 

Dünya Kupası sonrasında takımdaki düşüşe dair soru üzerine Başkan Ali KOÇ;“Teknik konuları hocaya sorun. Hoca da uzun uzun açıklamalar yaptı. Sevabıyla günahıyla her şeyden başkan sorumludur. Dolayısıyla teknik konuları onlara sorabilirsiniz. Evet, bir düşüş var. Ancak her düşüşün bir çıkışı da vardır. Burada önemli bir 3 puan kaybettik. Ama dediğim gibi dünyanın sonu değil.

Biz rakibimize göre sezonun bütününe baktığınız zaman sadece bugünkü rakibimize değil, genel şampiyonluktaki rakiplerimize, istastistiksel olarak da baktığınız zaman yine rakamlar, oyun şekli ve şemali, güzelliği, ezici galibiyetler hep bizden yana oldu. Biz bunları yaşadık. Sonuçta 4-0 da kazansanız, 2-1’de kazansanız üç puan alıyorsunuz. O yüzden taraftarlarımızdan bir kez daha özür diliyorum ama rahat olsunlar. Demoralizeler, gayet normal. Nasıl bu noktaya kadar biz getirdiysek bu noktadan sonra aynı hoca, aynı kadroyla düzlüğe çıkacaktır. İçleri rahat olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Takımdaki düşüş ve transfer konusu ile ilgili soru üzerine Başkan Ali KOÇ;“Teknik konuları hocayla konuşmanız lazım. Ben burada genel bir portre çiziyorum. Artık 5 sezondur bizim nasıl transfer yaptığımızı, iletişimlerini nasıl yaptığımızı biliyorsunuz. Bizim transferle, geliş ve gidişleriyle ilgili bir yoğurt yiyişimiz var. Bir sürü isim bize yakıştırılıyor. Bunun hiçbiriyle şu an ilgilenmiyoruz, çoğunluğuyla ama biz bununla ilgilenmiyoruz açıklaması yapmadık. Belki bugüne kadar bir iki tanedir, 5 sezonda. O da mecbur kaldığımız için. Ben transfer haberleriyle, spekülasyonlarıyla, dedikodularıyla bizim perfomansımızın düşüşünün bir paralellik arz ettiğini sanmıyorum” yanıtını verdi.

 

Altay Bayındır’a gösterilen protesto ve destekle ilgili yenileme mesajı verecek misiniz? sorusuna Başkanımız, “Bu konuyla ilgili bu akşam herhangi bir yorumda bulunmayacağım” dedi.

 

Şampiyonluk yarışıyla ilgili Başkan Ali KOÇ;“4 puan fark nedir? Daha 19 hafta var. Fark 4 puan. Unutmayın, burada ne zaferler ne galibiyetler alındı bu takıma karşı ve şampiyonluk gelmedi. Daha köprünün altından çok su akacaktır. İyi günde konuşmak kolay, kötü günde de konuşabilmek lazım. Ben takımıma, hocama güveniyorum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum, muhteşem bir atmosferde başlattılar. Ama bugün bizde bir basiretsizlik vardı. Eski günlere dönmek yine bizim elimizde. 1-2 hafta içinde inanıyorum ki alıştığımız, beğendiğimiz Fenerbahçe geri gelecektir.” değerlendirmesini yaptı.

 

Fenerbahçe’nin bu sezonki derbi performansıyla ilgili soruya ise Başkan Ali KOÇ;“Türkiye’deki derbiler özelinde bakarsanız bu sene öyle gözüküyor ama unutmayın ki Avrupa maçlarında da derbi seviyesinde ve kuvvetinde maçlarda muhteşem top oynamıştık. Dolayısıyla çok fazla üstünde durmamak lazım. 3 puan kaybettik. Önemli bir 3 puan. Önemli rakibimize karşı kaybettik ama dünyanın sonu değil. Ben takımıma güveniyorum, taraftarımızdan da inanmaya, güvenmeye devam etmelerini rica ediyorum. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum burada yarattıkları atmosfer için. Onları mutlu yollayamadığımız için özür diliyoruz.” yanıtını verdi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

AdminAdmin