CUMHURBAŞKANI
Giriş Tarihi : 17-05-2024 15:15

Erdoğan: Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz

Erdoğan: Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuştu.Tarım hakkında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Ziraat  Tarımı sadece ekonomi için değil milletin bekası için de hayati önemde sektör olarak gördüklerini belirterek,

“Rekabet kızışacak hatta belki de kanlı hale gelecek. Hazırlıklarımızı buna göre yapmamız gerek. Tarımı sadece ekonomimiz için değil milletimizin bekası için de hayati önemde sektör olarak görüyoruz. 21 yılda bunun altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar attık. Tarımı çeşitlendirdik. Sektörün, çiftçilerin daima yanında olduk. Ziraat bankasının kullandırdığı kredi 480 milyar lirayı aştı. Ziraat Bankası sektörde kullanılan kredilerin yüzde 75’ni tek başına yüklendi. Tarım kredilerinin faizlerinin yüzde 69’luk kısmını devletimiz karşılıyor. Gayemiz insanları doğdukları yerde doyar hale getirmek. Tarımın ana vatanı olan Anadolu’da yerelden kalkınma ilkesi ile kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz. 5 milyar lira sağlayacağımız projeyi Tarım bakanlığımız açıklamaya başlayacak. 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağız. Yeni uygulamaları ay başında kamuoyu ile paylaştık. Çiftçilerimiz ilave faiz kar payı indiriminden yararlanacak. İlk defa üretim yapacak çiftçilerimize faiz indirimi sağlanacak.” dedi.

“Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz”

Ülkedeki genç nüfusa ne kadar iş kolu oluşturursak ekonomi için o kadar güzel olacağına dikkat çeken Erdoğan, “Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçük baş için krediyi 400 binden 600 bine, büyük baş için krediyi 1 milyondan 1 buçuk milyona çıkarıyoruz. Ülkemizdeki genç nüfusa ne kadar iş kolu oluşturursak ekonomimiz için o kadar güzel olacak. Kadın çiftçi kredisini de 1 buçuk milyondan 2 buçuk milyon liraya yükseltiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz

 

AdminAdmin