FETHİYE
Giriş Tarihi : 28-11-2022 14:35

Emeklilerden birlik beraberlik etkinliği

Kısa adı TÜRBEP olan Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Emeklilerden birlik beraberlik etkinliği

 

 

Kısa adı TÜRBEP olan Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

 

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda buluşan Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu başkan ve üyeleri sendikal hareket yolunda ne yapılması gerektiğini tartıştılar. Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Başkanı Fahri Eryılmaz ve üyeler birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinin ardından sanatsal çalışmada gerçekleştirdiler.

 

TURBEP Muğla İl Başkanı Fahri Eryılmaz yaptığı açıklamada, “Öteden beri savunduğumuz dağınıklığa son verip birleşerek daha güçlü ve etkili sözünü daha yakından duyurup dinleteceğimiz bir sendika için birleşme görüşmelerimiz sonunda ürün vermeye başladı ve tüm emekliler dayanışma ağı oluşumu Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu ile birleşme kararı almış bulunuyor. Sendikal hareketimiz için hayırlı olacağına inancımız tamdır” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Eryılmaz, “Günümüzde sendika bizce ailedir, kültürdür, sanattır. İnsanın insanla insanın doğa ve doğal yaşamla ilişkisidir. Yani sendika tüm unsurlarıyla sosyal bir varlıktır. Ve bunun bilincinde davranılmalıdır. Sendika insanın kendisidir. İnsanın nasıl yaşayacağına karar vermesidir. Kendi kaderini kendisinin belirlenmesidir. Bu kapsamda sendika emeklilerin kitap, gazete, dergi okuyup ucuz çay, çorba içip ucuz tost sandviç yiyebileceği satranç oynayıp vakit geçireceği emekli evleri öngörmeli; eğitim, kültür ve tiyatro gibi görsel sanatlarda yer almasını özendirmelidir. Bunun yanında üyelerine düşük ücretli geziler düzenlemelidir. Kamplar gerçekleştirmeli, ruh ve beden gelişimlerine yardımcı olmayı amaç edinmelidir” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin